Mindig mindenkit arra biztatok, hogy dolgozzon saját magán, a lelkén, a fájdalmai, elakadásai feldolgozásán. Saját tapasztalatból is tudom, hogy azért nem könnyű feladat. Munkám során is érzékelem, hogy nincs mindenkinek ehhez bátorsága. Vannak olyan tényezők, tévhitek, amelyek visszatartanak sokakat attól, hogy saját lelkükön dolgozzanak, akár segítséggel, akár anélkül. Milyen tényezők lehetnek ezek?

  • A szembenézés nehéz! Az önismeret során szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy nem vagyunk olyan szépek, jók, tiszták, mint amennyire ezt magunkról gondoljuk. Hogy pl. voltak olyan előző életeink, amelyekben gonoszak voltunk, pedig mi most épp angyalnak érezzük saját magunkat.
  • Az önismeret sokszor fájdalmas! Minél mélyebbre ásunk a lelkünkben, annál több olyan „elásott dög” jön föl, amelyet jobban szeretnénk elfelejteni, mintha meg sem történt volna. Viszont a felejtés, a fájdalmak tudattalanba való leszorítása nem hoz megoldást senki számára sem!
  • Nehéz megosztani a titkainkat! Még ha saját magunk számára be is tudjuk vallani, hogy adott helyzetben hibáztunk, ezt egy másik embernek elmondani sokkal nehezebb. Pedig a terapeuták titoktartásra kötelezettek, nem fogják szétkürtölni, hogy „képzeld XY…”. Nyilván mások okulására is kell az esetekről beszélni, de név nélkül.
  • Mások kinevetnek! Csoportos terápiáknál szokott felmerülni bennünk az a félelem, hogy a többi résztvevő kinevet a problémánk miatt. Az az igazság, hogy mindenkinek megvan a maga problémája, és általában az szokott történni, hogy mindenkinek sok nehézsége van. Így a csoportos terápiákról azzal az érzéssel szoktunk hazamenni, hogy más is osztozik a nehézségemen, fájdalmamban. A csoportos együttléteknél nem csak a terapeutától kaphatsz segítséget, hanem a többi résztevőtől, így sokkal több nézőpontot látsz meg adott témában.

Én azt gondolom, hogy sosem késő elkezdeni az önmunkát, az önfejlesztést, és érdemes sok időt és energiát belefektetni, mert hosszú távon csak ez fog eredményt hozni. Emellett pedig nagyon fontos lenne a lelki felemelkedés is, ami szintén ilyen módon érhető el. Önfejlesztés nélkül minden spirituális tevékenység hiábavaló.

Hogy segítsek neked ebben a munkában, ezért állítottam össze az első önfejlesztő tréningemet, amelynek a címe Fókuszban a döntéshozatal. A tréninget Balassagyarmaton és Budapesten fogom megtartani 6-6 fővel. A kedvezményes későn kelő akció viszont 2019.12.01-én lejár! Ne maradj le róla!

Itt tudsz jelentkezni a tréningre:

https://noraalelkeksegitoje.hu/onfejleszto-trening-fokuszban-a-donteshozatal/

https://noraalelkeksegitoje.hu/

info@noraalelkeksegitoje.hu tel:+36-30/314-06-61

Varázsold teljesebbé az életedet!