Mindenki egy bizonyos feladattal születik ide a Földre. Azért, hogy a saját magunk által vállalt feladatokat be tudjuk teljesíteni, képességeket kapunk, tálentumokat. Nagyon fontos, hogy ezeket a tálentumokat gyarapítsuk, és ne elherdáljuk. A képességek gyarapításához a legtöbbször szükséges valamilyen tanulási folyamat is. Hiszen nagyon kevesen vannak, akik egy szempillantás alatt megvilágosodnak, és az egész világ működését attól kezdve a magukénak tudják. Ezért a képesség és a tudás, a tudás bővítése, és a kapott képesség kibontakoztatása kéz a kézben jár. Ehhez kell még az önismeret, ami a személyiség fejlesztését jelenti. Enélkül a tanulás is nagyon félre csúszhat.

Tudás és képesség

Mindenki képes a saját világát létrehozni, megteremteni. Ez az teremtő erő a lelkünkbe van kódolva. Ezért amint felnőtté válunk, kár azon morgolódni, hogy „mert a szüleim…”, „mert a párom…”, „mert a gyerekeim…” „mert nem járhattam olyan iskolába, amibe akartam”, vagy akár „mert szegénynek születtem”. Ezek mind kifogások, és a felelősség másra hárításáról szól. Aki még mindig így gondolkodik, az tulajdonképpen 20-30-40-50-60 éves testbe bújtatott gyerek. Addig, amíg másokat hibáztatunk saját nehézségeinkért, addig nem vállalunk felelősséget az életünkért, a tetteinkért, és ezzel az életünk irányítását kiadjuk a kezünkből. Ilyen gondolkodással képtelenség megvalósítani azt a feladatot, amit saját magunknak vállaltunk a leszületésünk előtt. Hiszen ahhoz, hogy valami sikeres, örömteli, jó dolgot éljünk meg, ahhoz nagyon sok erőt, kitartást, figyelmet kell az adott dologba belefektetni.

Nem kell mindenkinek nagy spiri mágusnak lennie, hiszen kellenek jó takarítók, fizikai munkások, szellemi munkát végzők, tanárok, és még sok minden más is. Csak találd meg azt, amiben a hozott képességeid alapján a lehető legjobb vagy! Nem kell világhírűnek lenni, csak azt csináld, ami tényleg testhezálló számodra, amiben örömödet leled! Elképzelhető, hogy jelenleg nincs is olyan foglalkozás, de a képességeid együttese egy teljesen új területet hoz létre. Akkor találd ki saját magad a munkát, amit majd végzel, a tevékenységet, ami hasznos mások és az adott közösség számára is. Fejleszd a tudásodat és a képességedet az adott területen, hiszen a meglévő, hozott képességeket csiszolni, finomítani kell.

Spirituális téren rendkívül nagy problémának látom azt, amikor valaki felismer valamit a saját, hozott spirituális képességeiből, ezzel aztán teljesen megelégedve nem hajlandó tanulni. Ezek az emberek fel sem tudják azt mérni, milyen károkat okozhatnak a hozzájuk fordulóknak. A spiritualitás veszélyes terület is lehet! Aki tudás nélkül áll neki, olyan kapukat nyithat ki, amiről fogalma sincs. Emiatt olyan energiákat szabadíthat rá az amúgy is nehéz helyzetben lévő, vagy fejlődni vágyó emberekre, hogy azok rövid időn belül rosszabb állapotba kerülnek, mint voltak a kezelés előtt. Az emberek élete, lelke egyáltalán nem játszótér! Nem lehet felelőtlenül a test-lélek-szellem hármasságába, és az ember bonyolult energia rendszerébe belezavarni! Amellett, hogy a segítséget kérőnek ez nem segítség, még a segítő is komoly karmát akaszt a saját nyakába.

Nem szégyellem elmondani, hogy 2008. óta tanulom az ezotériát, spiritualitást. Rengeteg tanfolyamon vettem részt. Emellett a főiskolai, a két egyetemi képzésem is humán jellegű volt, ezért 8 félévnyi pszichológiai képzésen vagyok túl, és 17 évnyi tanácsadói, szociális segítői munka van a hátam mögött. Ennek ellenére napi szinten tanulok a lélekről, a konfliktusok, problémák megoldásáról, az önismeretről, az energetikai rendszerűnk javításáról. Persze lehet, hogy ez egy rövidebb tanfolyam, youtube előadás, vagy egy cikk, könyv formájában történik. Amit jónak találok, beépítem a saját magam rendszerébe, gondolkodásomba. Nem követek egy „gurut”, és én sem szeretnék guruvá, mesterré válni. Nagyon sok témában és sok embertől tanulok, ez a tudás része a munkámnak. A képességeimet pedig leginkább a konkrét munka során fejlesztem, amikor új, ismeretlen problémával állok szembe, és azt valamilyen módon meg kell oldani.

Mivel erre egyre több igény van, és rendkívül fontosnak tartom a segítő és spirituális szakemberek tudásának bővítését, ezért elindítom a saját képzési rendszeremet. Ezek egymásra épülő modulok lesznek, egy része online, más része pedig személyes jelenlétet igényel az érdeklődőktől. Természetesen ez nem egy akreditált felnőttképzési rendszer lesz. Úgy tapasztalatom, hogy elsősorban az energetikai munka, az átok, rontás, mágia levétel érdekli az embereket, de ezt megelőzően szükséges valamennyi előképzettség, az önismeretben való elmélyülés, amit szintén beleteszek a tudásanyagba. Ha érdekel a spiritualitás, és szeretnél tanulni, akkor e-mail-ben jelezd ezt felém. Ha még nem ismerjük egymást, akkor érdemes előtte kipróbálnod, hogy miként végzem én ezt a munkát. Ha nem az a célod, hogy másoknak segíts, csak egyszerűen szeretnéd a saját életedet jobbá tenni, a tudatosságban fejlődni, akkor is érdemes részt venned a várhatóan januárban induló workshopokon. Próbáld ki, és fejleszd a szellemi, lelki, spirituális képességeidet!

https://noraalelkeksegitoje.hu/

nora.lelkek.segitoje@gmail.com tel:+36-30/314-06-61

Bátran kérj segítséget, és varázsold teljesebbé az életedet!