Azt gondolhatjuk, hogy mire felnövünk, kellő tapasztalatot szerzünk a földi életről és ez részben így is van. Már születésünk előtt magunkba szívjuk a családi rendszer minden tapasztalatát, és a születést követően azonnal minden információra fogékonyak vagyunk, tanulunk, fejlődünk. Mégis azt tapasztalom, hogy mire felnövünk, 20-25 éves kortól egy csomó nehézség, probléma szakad a nyakunkba, amelyeknek a megoldására vagy van eszközünk vagy nincs. Sok esetben az elsajátított eszköztár is hiányos, hibás, idejét múlt, és a családi rendszer hibás megoldásait is épp úgy lemásoljuk, mint a jót. Ezért az idő előre haladtával egyre több sérelmet, fájdalmat szedünk össze, ami nem könnyíti, hanem nehezíti az életünket. Azt gondolom, hogy mindenkire ráfér, hogy elkezdje rendbe tenni az életét, hiszen mindenkinek vannak problémái.

Tedd rendbe az életedet!

Az életünk minőségét a következő területek határozzák meg:

  • testi, lelki, szellemi egyensúly, béke, harmónia és fejlődés
  • szülőkkel, testvérekkel való viszony
  • párkapcsolat, gyereknevelés
  • emberi kapcsolatok, munkatársakkal, barátokkal való viszony
  • tanulás, munka, karrier
  • otthon, nyugodt, biztonságos élettér
  • anyagiak, bevételek, kiadások
  • szórakozás, hobbi

Ha egy, vagy több életterület nem működik megfelelően, akkor azzal foglalkozni kell, időt, energiát kell rá szánni, hogy rendbe tegyed. Lehet, hogy most az a terület Téged nem annyira érdekel, és azt gondolod, hogy minek foglalkozzak vele, enélkül is jól érzem magam a bőrömben. Rendben, akkor talán jó is így ez, de lehet, hogy most csak viszonylag kevés figyelmet kell neki szentelni és javulni tud. Ha nem foglalkozol vele, akkor pedig kártyavárként összedőlhet, ami más területet is magával ránthat. Néha jót tesznek az összeomlások, mert új alapokra lehet helyezni az adott életterületet, de minden esetben nagyon nagy érzelmi megrázkódtatással jár, amit viszont nem könnyű kezelni, orvosolni.

A rendbe tétel sokszor nem egyszerű, hiszen nehéz kilépni a megszokott dolgokból, rendszerekből, és egy teljesen újat kitalálni, kipróbálni és alkalmazni. Esetenként nincsenek jó és rossz megoldások, hanem egyszerűen az a jó, ami számodra jó, amitől jól érzed magad. A problémás területek feltárásában, a megfelelő megoldások megkeresésében elkél a segítség, ez ügyben érdemes kikérni egy segítő szakember véleményét. Hiszen a saját problémáinkra „vakfoltunk” van, nem látjuk reálisan, ezért nehéz az okát feltárni, és a megoldásokat saját magunkból előhívni. A legtöbb esetben a jobb, teljesebb, boldogabb élet megteremtéséhez egy „új embert” kell létrehozni saját magunkból, amihez meg kell változtatni a gondolkodásunkat és az érzelemvilágunkat is. Ki kell lépni a megszokott életünkből, és valami új életet kell élnünk.

Vegyél elő papírt és tollat, és vizsgáld meg, és írd le a gondolataidat a fent felsorolt életterületekkel kapcsolatban. Mi az ami jól működik az adott területen, mi okoz neked örömöt? Mi az, ami viszont elkeserít, fájdalmas emléket ébreszt benned? Azt is érdemes leírnod, ha valami egy adott területen semleges, de inkább „állóvíz” jellegű, és hosszú ideje nem mozdul semerre sem. Nyilván, ami jó, azt nem kell piszkálni, annak örülj, élvezd minden percét. Ez jó minta lehet arra, hogy más életterületet milyen megoldási módszerrel tudod számodra kedvezővé tenni. A pangó és problémás életterületekkel, vagy azok adott helyzeteivel viszont érdmes valamit kezdened. Vizsgáld felül, hogy mi az ami már nem szolgál téged, és „selejtezz”! Tudom, ez durván hangzik, de igen, néha selejtezni kell az emberi kapcsolatokban, épp úgy, mint a ruhás szekrényben! Meg kell válni a lehúzó, érzelmileg zsaroló, bántó, megalázó emberi kapcsolatoktól. Tudom, ha ez épp a párod, és összekötnek a gyerekek, a közös otthon, az anyagiak, akkor ez nem könnyű.

Persze a hozzád közel álló emberekkel, mint a szüleiddel, testvéreiddel, a pároddal nem biztos, hogy a „selejtezés” a megoldás. Ezekben a kapcsolatokban rengeteg genetikai, energetikai szál is fut, amelyek erre az életedre össze fognak kötni az adott személlyel. Ezeket érdemes első körben megjavítani, helyrehozni, új kommunikációs mintákat, szabályokat belevinni. Ilyen esetben rendszerben kell gondolkodni, és ha a rendszer egyik elemét, aki most te vagy, megváltoztatod, akkor szépen lassan a rendszer többi eleme is változni fog. És igen, a változásokat, változtatásokat saját magadon hajtsd végre, és ne a párod, a gyereked, a szüleid, a barátaidat akard „megjavítani”, megreformálni, hanem saját magadat! Ne hibáztass senkit, hanem vállalj felelősséget a gondolataidért, az érzéseidért, a tetteidért! Hiszen minden, ami ma vagy, ahogyan ma élsz, azt te hoztad létre korábban a gondolataiddal és az érzéseiddel. Ezért kell ezeket most megváltoztatnod, hogy idővel új életet élhess!

Ha jól megcsinálod az életterületek összeírását, az sokat segíthet az egyéni tanácsadás során, amikor egy szakemberrel beszélsz. Természetesen neked is sok felismerést hozhat, ráláthatsz összefüggésekre. Sokszor ragaszkodunk a régi tárgyakhoz, emlékekhez, de ezek egy idő után már csak visszahúznak a múltba, és nem előrefelé visznek. Bátran dobd ki ezeket. Ha úgy érzed, elakadtál az új életed kialakításában, szívesen segítek Neked, keress bizalommal!

https://noraalelkeksegitoje.hu/

nora.lelkek.segitoje@gmail.com  tel:+36-30/314-06-61

Bátran kérj segítséget, és varázsold teljesebbé az életedet!