Örök kérdés, hogy mi határozzuk-e meg a sorsunkat, az életünk alakulását, vagy egy előre megírt forgatókönyvet követünk-e? Mennyire van szerepe a döntéseinknek, mennyire lehet előre tervezni, álmodozni, megvalósíthatóak-e ezek a vágyak? Ha pedig előre megírt sorsot követünk, akkor ezt ki írta meg, és mennyire kötött, mire hat ki? Mi válasszuk-e meg az életünk szereplőit, vagy ez is előre eldől? Persze még számos hasonló kérdés megfogalmazódhat bennünk.

Szabad akarat vagy előre elrendelés

Az én hitem szerint a sorsunkat mi magunk írjuk meg, még a leszületésünk előtt. A lélek állapotának függvényében ehhez kapunk segítőket is, angyalokat, akik kimondottan az életterv megírására specializálódtak. A fontos szereplőket is mi magunk választjuk ki, olyanokat, akikkel már sok életen át együtt voltunk, és segíteni, szeretni tudjuk egymást. Választunk olyanokat is, akikkel valami elrendezni valónk van, „tartozunk” nekik, velük lehetséges, hogy konfliktusosabb lesz a kapcsolatunk. Ezek a leszületést követően, az életünkben majd karmikus kapcsolatként fognak megjelenni.

A fontosabb életeseményeket is megtervezzük, hogy hol élünk, mi lesz a hivatásunk. Ezeket azért határozzuk meg előre, mert az ember tanulni jön ide a Föld bolygóra. Nem a körülmények számítanak, hanem hogy olyan helyzet jöjjön létre, amiből meg tudjuk tanulni azt, ami a lelki-szellemi fejlődésünkhöz szükséges. Vannak karmikus élethelyzetek is, amelyeket választhatunk segítségként, és vannak nehezítőek is. Lehet, hogy meg kell élnük egy adott helyzetet, hogy abból tanuljunk. A lelki-szellemi fejlettségünk függvényében azonban más-más kimenetele lehet ennek a helyzetnek. Aki fejlettebb szinten van, nem kap olyan kemény leckét, mint az, akinek még többet kell tanulnia. Mondhatnánk, hogy jelentősen korlátok közé vagyunk szorítva, illetve korlátokat állítottunk fel saját magunk számára. A karmikus kapcsolatokat és helyzeteket mi magunk választjuk meg, ezért senkit sem okolhatunk miattuk! A karma = ok, okozat törvénye, és valamilyen pozitív vagy negatív rendezetlenség miatt jön létre. Ha ebben az életben jól „vizsgázunk”, megfelelően oldjuk meg az elénk kerülő helyzeteket, szeretettel viseltetnünk embertársaink iránt, jó cselekedeteket hajtunk végre, akkor sok minden tud rendeződni már ebben az életben is.

Persze vannak olyan lelkek, akiknek szinte semmi beleszólásuk nincs az életük alakulásába. Ennek az az oka, hogy az előző életeikben olyat követtek el az emberek ellen, amiért most büntető életet élnek. A napjaik szenvedéssel teliek, az élet több területén is nehézségekkel küzdenek. Nekik igazából senki sem tud segíteni. Aki pedig segítő szándékkal beleavatkozik a karmájukba, az átvesz ebből a büntető karmából. Persze ez nem azt jelenti, hogy a többi ember fordítson nekik hátat, vagy tapossa el az ilyen lelkeket. Hiszen a többieknek pedig segítőkészséget, szeretetet, elfogadást kell tanulnia, és jó cselekedeteket kell végrehajtania. Csak az nem mindegy, hogy a segítségnyújtás közben mennyire tartjuk be a saját lelkünk határait. Ebben az esetben a határhúzás fontos, nem azonosulhatunk a segített személlyel, nem vehetjük át a terheit és nem menthetjük meg.

Természetesen a szabad akarat is szerepet játszik az életünkben. A sorsunknak 5 jövőváltozata van, és van átjárási lehetőségünk ezek között. Azzal, hogy milyen módon gondolkodunk, érzünk, cselekszünk, hogyan éljük az életünket, hatással vagyunk a jövőnkre! Az elénk kerülő helyzetekben döntéseket kell hozni, ez egyfajta megmérettetés. Alapvetően nincs rossz döntés. A döntési helyzetben kiderül, hogy miként haladunk a lelki, szellemi tanulnivalónkkal. Amikor úgymond rossz döntést hozunk, akkor egy olyan útra lépünk rá, ami sokkal nehezebb, még több leckét tartalmaz. Amikor pedig jól döntöttünk, az azért lehetséges, mert a számunkra kiírt leckét már megtanultuk, ezért magasabb szintre léphetünk, és esetleg könnyebb úton haladhatunk tovább. Persze minden úton tanulnunk kell, de nem mindegy, hogy „hegyet is kell közben mászni”, vagy csak egy „szép, virágos réten kell átsétálnunk”. A döntéshozatalról írtam egy e-book-ot, azt itt találod meg:

https://noraalelkeksegitoje.hu/a-donteshozatal-spiritualis-utja/

A legtöbb embernek lehetősége van arra, hogy boldogan éljen, anyagi és érzelmi biztonságban, tehát képes a lehető legpozitívabb életutat bejárni, a legörömtelibb jövőváltozatot választani. Ezt azonban nem adják ingyen! Mindenkinek el kell kezdenie a lelkéből, a tudattalan részeiből kipucolni a negatív gondolatokat, hitrendszereket, sérelmeket, letenni a múlt terheit. Ehhez át kell alakítania a gondolkodását, az érzelemvilágát, és természtesen ennek megfelelően kell cselekednie is. A legfőbb parancs: a szeretet, ez lehet az iránytűnk! A cél pedig a testi, lelki, szellemi fejlődés. Ennek a fejlődésnek egy bizonyos pontján képesek vagyunk kilépni a meghatározottságból, és a kezünkbe vehetjük az életünk irányítását, és mi dönthetünk az életünk további alakulásáról. Sosem késő belevágni ebbe a feladatba, és az önfejlesztést és a szeretetet a „zászlónkra tűzni”!

https://noraalelkeksegitoje.hu/

nora.lelkek.segitoje@gmail.com tel:+36-30/314-06-61

Bátran kérj segítséget, és varázsold teljesebbé az életedet!