Egy kedves vállalkozó barátommal beszélgettünk arról, hogy valaki folyamatosan lemásolja az ötleteit, és sajátjaként adja tovább. Ez egy vállalkozónak, akinek nagyon fontos az eredetiség, komoly gondot jelenthet, mind szakmailag, mind pedig anyagilag. Jobban belegondolva, ez bárki életében megjelenhet, és kellemetlen helyzeteket teremthet.

Bosszantó helyzetek

Gondold el, hogy a párodnak kitalálsz egy remek ajándékot. Elmondod az anyósodnak, mert annyira örülsz, vagy akár kikéred a véleményét. Te viszont csak karácsonyra tudod összeszedni rá a pénzt, és az októberben lévő születésnapjára nem veszed meg. Viszont az anyósodnak több pénze van, mint neked. A párod születésnapi köszöntésekor azt látod, hogy megvette ő a párodnak azt az ajándékot, amit te karácsonyra szerettél volna odaadni neki. Ha ezzel szembesíted, akkor kedvesen közli, hogy azért tett így, mert azt akarta, hogy a fia előbb örüljön ennek az ajándéknak. Rettentő bosszantó helyzet, ugye?

A munka terén is ellophatják az ötleteidet. Mondjuk rendszeresen van megbeszélésetek, ahol a cég fejlődését, stratégiáját, vagy egyszerűen a mindennapi munkát beszélitek meg. Te előállsz egy jó ötlettel, amit a vezetőség azonnal elvet, mert szerinte nem megvalósítható. Esetleg még egyéb elutasítást is hozzátesz, ami a személyedet érinti. Majd azt látod bizonyos idő után, hogy a te ötletedet valósították meg, viszont itt már a vezetőség a magáénak mondja ezt az ötletet, így még erkölcsi elismerést sem kapsz érte. Ez is bosszantó helyzet.

Van megoldás?

Mit tegyünk ilyen helyzetben? Azt gondolom, hogy a bosszankodás igazából nem célravezető. Ha csak magadban dúlsz-fúlsz, azzal saját lelkedet mérgezed meg. Ha kiadod a mérgedet, és összeveszel azzal, aki ellopta az ötletedet, egyfelől jó, mert talán megnyugszol. Viszont, ha ettől nem oldódik meg a helyzet, a másik fél továbbra is a te ötletedet használja, nem kér bocsánatot, akkor még dühösebb leszel, és jó adag energetikai támadást is kapsz a másik féltől ilyen helyzetben.

Van-e egyáltalán jó megoldás? Azt gondolom, hogy személyiség, temperamentum függvénye, hogy neked mi a jó megoldás. Szerintem minden vitás kérdésben a dolog békés rendezése jó megoldás lehet. Ez alatt azt értem, hogy nyugodt hangnemben, indulat nélkül elmondod a másik félnek, hogy ezt te milyen módon látod, mit nem tartasz korrektnek, és megkérdezed, ezt miért csinálta így. Ezzel le tudod tenni a feszültséget magadról, megszabadulsz a benned lévő méregtől.

Természetesen nagyon sok olyan ember van, aki olyan érzelmi fejlettségi szinten van, hogy nem fogja ezt megérteni, vagy akár támadóan lép fel veled szemben. Az ő viselkedéséért azonban ő maga felel, ez az ő dolga, téged ez ne érintsen meg. Bár ez sajnos megint csak energetikai támadás is lesz feléd, tehát átkot, rontást, mágiát tehet rád. Ezeket nem igazán lehet kivédeni, csak utólag letisztítani. Ha pedig érthető magyarázatot ad a tettére, akkor azt próbáld megérteni, elfogadni, tanulni belőle.

A konfliktus elengedése

Fontos lenne viszont átfordítani a saját gondolkodásodat, és elengedni ezt a konfliktus helyzetet. Hiszen gondolhatod azt, hogy milyen szuper ötletet találtam ki, mert ez másnak is tetszik, ő is meg akarja valósítani. Ezzel növelheted az önértékelésedet. Azt is gondolhatod emellett, hogy igaz ő a te ötletedből fog nyereséget produkálni, de az ő személyisége más, mint a tiéd, ezért sosem fogja tudni ugyanazt ugyanúgy megvalósítani, ahogy azt te teszed. Tegyél bele az ötletedbe mindig valamilyen specialitást, ami rád jellemző, és azt tartsd meg magadnak, úgysem fogja tudni a másik lemásolni.

Szóval ne bosszankodj, ne mérgelődj, mert az „árt a szépségednek”, a lelki békédnek, az érzelmi egyensúlyodnak, és számos energetikai támadást is beszerezhetsz magadnak. Bízz saját magadban, a tudásodban, az egyediségedben, hogy egy ötletrabló, másoló sosem lesz olyan, mint te! Ennek a felismerése nagyon sok önismereti gyakorlatot igényel, érdemes tehát folyamatosan foglalkozni önmagad fejlesztésével, építésével.

Az önismeret, a helyzetek méyebb feltárásában, a szociális készségek fejlesztésében és az energetikai támadások okozta testi, lelki, szellemi sérülések kezelésében tudok neked segíteni egyéni esetkezeléseimmel. Várlak szeretettel!

Segíts nekem, írd meg a véleményedet a cikkeimről e-mail-ben, és azt is, hogy miről olvasnál, hallanál szívesen, milyen téma érdekel téged!

https://noraalelkeksegitoje.hu/

info@noraalelkeksegitoje.hu tel:+36-30/314-06-61

Varázsold teljesebbé az életedet!