A korona vírus okozta helyzetben már látható és érzékelhető, hogy fokozatosan sok ember fog nehéz helyzetbe kerülni. Ez alatt nem csak az anyagi helyzetet értem, hanem a lelki, emberi élethelyzetet is. A vírushelyzetnek  a tudatunkra, érzelmeinkre vonatkozó hatásai miatt szinte mindenki sokkot kapott, és megváltozott a viselkedése, kibillent a megszokott „kerékvágásból”.

Ötletek nehéz helyzetben

Személyiségtől függően lelassult, lefagyott vagy éppen felpörgött, ideges, feszült lett. Ez természetes ilyen rendkívüli helyzetben, bizonyos tekintetben háborús helyzet van.

Az anyagi nehézségek tekintetében úgy érzem, hogy mindenkire egyéni tanácsokat lehetne csak adni, ezért erről most nem írok. Hiszen mindenkinek másra van képessége, amit fel tud használni ebben a helyzetben, hogy munkája, bevétele legyen. A lelki nehézségek is sokfélék, de talán mégis lehet valami egységes tanáccsal szolgálni.

  • Pihenj sokat. Akinek módjában áll pihenni, mert épp nincs munkája, az használja ki ezt az időszakot, és pihenjen. Aki eddig évekig folyamatosan dolgozott, az mára már eléggé fáradt lehet. Ha így érzed, ne legyen lelkiismeret-furdalásod, aludj, pihenj.
  • Legyen aktív pihenésed is. Akár dolgozol, akár nem, keress valamilyen aktív pihenést magad számára. Olvass, hallgass zenét, meditálj, vagy sportolj, táncolj, akár a lakásban is egy kicsit, fejts keresztrejtvényt, kézműveskedj. A Lélek megújulás kihívásomban volt színezős feladat, nagyon tetszett mindenkinek.
  • Ha van kerted, akkor mindenképp kertészkedj. Ültess zöldséget, virágot, ne csak a füvet nyírd. A földdel való közvetlen kapcsolódós energetikailag is jó hatású, de a friss zöldség, termés nagyon egészséges, és még örömöt is okoz, hogy ezt te hoztad létre.
  • Tanulj valamit, tartsd edzésben az agyadat. Tanulhatsz könyvből, videóból, élő adásokból, cikkekből, bármiből. Fejlesztheted a tudásodat akár a szakmádban, idegen nyelvben, vagy bármiben, ami téged érdekel.
  • Figyelj oda a benned zajló lelki folyamatokra. Akármennyire is letompultnak érzed magad, az érzelmek mindig jelen vannak. Ha feszült vagy, próbálj megnyugodni, ebben segítségedre lehetnek a fentebb felsorolt tevékenységek. Az oly sokat emlegetett önismeret, önfejlesztés, energetikai tisztítás ilyenkor rendkívül fontos dolog, támogató lehet. Én távban is tudok neked ebben segíteni, ha szükségét érzed.
  • Tarts kapcsolatot másokkal, ne gubózz be teljesen. Hívd fel a családtagjaidat, barátaidat. Hidd el, ők épp úgy érzik most magukat, mint te, jól fog nekik esni, ha gondolsz rájuk, szeretettel nyitsz feléjük. Úgy gondolom, hogy ebből te épp annyi szeretetet fogsz „nyerni”, mint ők.
  • Ha van gyereked, akkor foglalkozz vele minél többet. A fogyasztói társadalomban a gyerekek úgy is nagyon hiányolják a szüleiket, hiszen folyton dolgoznak, futnak a pénz után, nem érnek rá a gyerekeikkel foglalkozni. Ez a helyzet most rá is kényszeríti erre a szülőket, nem véletlenül, légy hát türelmes velük.

Remélem, sikerült néhány ötletet adni, hogy a tested, az elmédet, a lelkedet, a szellemedet fitten tartsd, ne emésszen fel a bezártság érzése. Akkor is felszínre jöhet ez az érzés, ha te éppen dolgozol, de mindenki más elérhetetlenné válik számodra. Foglald le magadat, alakíts ki új pozitív, építő jellegű szokásokat, mert ez a helyzet még nagyon sokáig fog tartani. Ha lelki támogatásra, tanácsra lenne szükséged, keress bátran, én távban is tudok dolgozni.

https://noraalelkeksegitoje.hu/

info@noraalelkeksegitoje.hu tel:+36-30/314-06-61

Varázsold teljesebbé az életedet!