Mindenkinek az életében számtalan nehézség, probléma lép fel. Lehet, hogy ezek a gondok csak időlegesek, néha felbukkannak, majd megoldódnak. Lehetséges, hogy a problémák állandósulnak, sőt újabb megoldhatatlan gondok társulnak hozzájuk, és egy egész problémarendszer jön létre az illető, vagy akár a család életében. Ezek a nehézségek sokfélék lehetnek, megjelenhetnek betegségként, anyagi problémaként, társ- és emberi kapcsolatok konfliktusaként, munkahelyi gondokban, érzelmi, erkölcsi vívódásokban, és még sok minden másban. Tényleg ilyen nehéz és borzalmas az élet?

Nézz más szemmel az életedre!

Azt tapasztalom és azt vallom, hogy a fellépő nehézségek nem véletlenül jelennek meg az életedben. Azt jelzik, hogy kibillentél az egyensúlyi állapotodból, nem az utadon jársz, nem megfelelőek a gondolataid, az érzéseid. Ilyenkor jó lenne, ha fel tudnád ismerni, hogy igazából mi váltotta ki a problémát, de a saját dolgaidra, gondjaidra nehezen fogsz rálátni. Nem a te hibád, mindenki így működik, ezért kell külső segítséget kérni, aki átlátja a helyzeteket. Nagyon magas lelki, szellemi fejlődéssel, erős tudatossággal, és a tapasztalatok felsorakoztatásával egyre kevesebb dologban kell segítséget kérned. Viszont pont az jelzi a fejlődésed, hogy újabb megpróbáltatásokkal kerülsz szembe, amiket jól kell megoldanod. Igazából egós gondolkodás az ha valaki úgy gondolja, hogy mindent pontosan lát a saját életében, ezért sosem kér segítséget. A jó segítők, tanácsadók épp úgy kérnek segítséget egy másik tanácsadótól, ha elakadnak, mint mások.

A lelki, tudati fejlődésed egy bizonyos fokán rájöhetsz, hogy a felmerülő nehézségek a barátaid, és nem az ellenségeid. Azt jelzik, hogy valami nincs rendben. Ilyenkor érdemes egy nagy levegőt venni, és alázattal belepillantani a saját életedbe, hogy minek a működése hibás. Ez sosem könnyű, a saját lelkedben való kutakodás a „vakfoltok” miatt nehéz. Ha valamit mégis felismersz, azt érdemes sikerként elkönyvelned. Ezután azonban szükséges a hibás elem kijavítása is, hiszen enélkül semmi sem fog megoldódni. A berögzült gondolkodásodból nehéz megtalálni a megoldást. Ehhez felül kell írnod a korábbi gondolkodásmódodat, érzelemvilágodat, és más szemmel kell tekintened a helyzetre, a te szerepedre. Fáradtságos munka, de megéri. A pozitív gondolkodás nem más, mint a megoldásban gondolkodás, ilyen szempontból kell a gondolkodásodat és az érzéseidet pozitív irányba fordítani.

Rendkívül fontos minden felmerülő nehézségnél, hogy vállalj felelőséget annak kialakulásáért. Nem szívesen néz ezzel szembe senki sem, ezért könnyebb valaki mást hibáztatni. De csak annyiért vállalj felelősséget, amennyi valóban rajtad múlt, és látni kell, hol húzódik a másik ember felelőssége. Felelősségvállalás nélkül a helyzet, az életed irányítását a megoldás lehetőségével együtt átadod a hibáztatott félnek, így esélyed sem lesz megoldani a problémát. Van, amikor a nehézség egy teljesen új állapotot hoz létre, amin nehéz változtatni, pl. egy baleset, haláleset. Ilyenkor mindig van bennünk valamennyi hárítás, de aztán el kell fogadni a helyzetet. Elfogadás nélkül folyamatos ellenállás jön létre benned, és ez haragot, dühöt szül, ami sosem fog a megoldás felé vinni. A valóban jó megoldás mindig szeretetből táplálkozik. Ezek a helyzetek valamelyest kényszerpályát jelentenek, és olyan útra kényszerítenek, amelyen önszántadból sosem indultál volna el. Ekkor is meg kell nézni, hogy mi lehet ebben számodra a jó, vagy a tanulnivaló.

Bármilyen nehéz helyzet is áll eléd, a kezdeti csüggedés, kétségbeesés után érdemes felemelned a fejed, és körülnézni. Milyen helyzetet hozott ez létre számodra? Miért alakult így? Mit tanít ez neked? Miben kellene változtatnod? Általában az elsőre rossz helyzet pl. egy munkahely elvesztése azért történik, mert már nincs ott dolgod, tanulnivalód, de önszántadból nem léptél volna. Így kénytelen vagy új úton elindulni, és elgondolkodni, hogy mi lenne számodra a legjobb. Ne félj a változásoktól, inkább használd ki azok energiáját. Nézz más szemmel az életedre, és az abban felmerülő problémákra! Lásd meg mindenben a tanulnivalót. Amint a tanulságot magadévá teszed, a nehézségek rendszerint megoldódnak, te pedig bölcsebbé válsz eközben.

https://noraalelkeksegitoje.hu/

hello@noraalelkeksegitoje.hu tel:+36-30/314-06-61

Kérj bátran segtítséget és varázsold teljesebbé az életedet!