Emlékszel arra, amikor gyerekként megbántottak, kinevettek, magadra hagytak? A gyerekek törékeny lelke fájdalmasan tud sajogni minden bántás hatására. Aztán persze felnőve a lelked valamelyest megkeményedik, és jobban bírja az élet pofonjait, már nem sírsz, nem sajog. Inkább visszavágsz, kiabálsz, támadsz az első pici jelre. Kialakítottad az önévelmi mechanizmusaidat, vagy ütsz, vagy elkerülöd a pofonokat. De minden újabb sérelem felszakít egy régi sebet belül, ami újra fáj, sokszor begyógyíthatatlanul. Pedig a szeretet törvényét kellene követnünk, de a mai kor embereinek még ehhez nagyon sokat kell fejlődniük lélekben, önismeretben.

Mélyen őrzött emlékek

Honnan jönnek felszínre ezek a régi sebek? Miért fáj annyira, ha újból átéljük ugyanazt a konfliktust? A fájdalmas megéléseket, konfliktusokat egy darabig a tudatos részünk őrzi, aztán lesüllyed a tudattalanba, és innen jön felszínre újból. Amikor először találkozunk a jelen életünkben egy konfliktushelyzettel, akkor fájdalmas, de ha újból és újból megéljük, már az önértékelésünket is rombolja. Azt érezheted, hogy „velem már megint ezt csinálják”, „megint engem bántanak”. Nagyon oda kell figyelni az ismétlődésekre, mert ezekből nagyon sokat kellene tanulni. Ha az első fájdalmas megélést jól kezeled, akkor az elvileg újból nem jön föl, csak egy magasabb szinten. Igaz, nem könnyű ezeket az ismétlődéseket észrevenni, mert nem teljesen ugyanabban a formában jelennek meg. Nagyon figyelmesnek kell lenned, hogy ezeket észrevedd, és ráláss arra, miért kapod és mire tanítanak a megélt konfliktushelyzetek. Általában nem a másik a hibás, ő csak megéleti veled azt a helyzetet, amiből tanulnod kell. Persze, haragudhatsz rá, de ez nem fogja megoldani azt a problémát, ami alapvetően belőled fakad.

A fájdalmas megélések nem csak a jelen életből, hanem a korábbi és párhuzamos életeidből is származhatnak. Ezeket nehezebb kibogozni, mert az előző életi emlékeket a leszületéskor elfelejtettetik veled. Ezekre csak segítgséggel tudsz rálátni. Az előző élet utaztatáskor és karma oldáskor elsősorban nem a történetre kell odafigyelni, hanem a megjelenő személyiségedre, az érzelmekre. Érezz bele az emberekkel való viszonyodba, hogyan kezelted őket, az érzelmeidet, mi volt a fontos számodra! Ami ott rendezetlen maradt, amit akkor hibáztál, a legtöbb esetben most is meg fog jelenni az életedben. Tehát nem az a lényeg, hogy pl. nagy házban gazdagon éltél, volt férjed, 3 gyereked és a család kereskedő volt.

A jelen életedben és az előző életekben ami fontos lehet, az állandó és örök, és a lélekhez kapcsolódik. Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket, és őszntén válaszold meg magadnak! Akár le is írhatod ezeket.

  • Elégedett vagy-e önmagaddal, a külső és belső tulajdonságaiddal, képességeiddel, a sikereiddel?
  • Szerettek-e úgy a szüleid, a családod, ahogyan azt te elvártad tőlük?
  • Van-e egy igazi, támogató, szerető társad?
  • A gyerekvállalással kapcsolatos vágyaid beteljesültek-e?
  • Olyan környezetben, közösségben élsz-e, amire mindig is vágytál?
  • Voltak, vannak-e barátaid, tartozol-e valahová, tudsz-e együtt gondolkodni másokkal?
  • Tisztelnek, becsülnek, elismernek-e mások?
  • Olyan munkát végzel-e, amit szeretsz, olyan környezetben dolgozol, ami épít téged?
  • Van-e hobbid, olyan dolog, amit a munkán kívül szívesen csinálsz?

Ne keseredj el, ha sok válaszra nemet írtál! Akkor írd le, mit szeretnél, mi tenne boldoggá! Lehet, hogy valamin már nem tudsz változtatni, de akkor se keseredj el! Nézd meg azokat, amin tudsz változtatni és erre fókuszálj! Írd össze, mit és hogyan változtatnál meg! Ne felejtsd el, hogy a változtatáshoz viszont új ember kell! Úgy tudsz új emberré válni, ha elkezdesz intenzíven dolgozni saját magadon, és a korábbi sérelmeidet, fájdalom pontjaidat kiszedegeted magadból. A felismerés sem könnyű, a feloldás még nehezebb. Ezért az önismeretet nagyon nehéz szakember segítsége nélkül csinálni. Persze jók az önismereti könyvek, a meditációk, használd ezeket is! Viszont a saját hibáinkra nehezen látunk rá, még akkor is félre vezethetnek, ha konkrétan keressük őket. Emellett a legtöbb sérülés gyökere a gyerekkorból ered, de akár a magzati korig is le kell ásni a feltáráskor.

Ha egészségesebb, boldogabb, sikeresebb életet akarsz élni, akkor a mélyen őrzött fájdalmas emlékeidtől meg kell szabadulnod!  Van valami érdeked, hogy őrizd még ezeket? Sokszor az önsajnálat, a megszokás kedvéért még őrzöd ezeket a fájdalmas emlékeket, mert azt hiszed, hogy nincs más út, nem tudsz tőlük megszabadulni, vagy túlságosan megváltoznál nélkülük. Pedig csak fellélegeznél, megkönnyebbülnél, és tudnád látni a napfényt ott is, ahol most csak sötétséget látsz. Én is végzek érzelmi oldásokat, de tudom ajánlani neked a kineziológiát, a Theta Healinget, a családállítást, a Color Genetics-et. Mindegyik terápia hasznos, találd meg a számodra legmegfelelőbbet!

https://noraalelkeksegitoje.hu/

hello@noraalelkeksegitoje.hu tel:+36-30/314-06-61

Bátran kérj segítséget, és varázsold teljesebbé az életedet!