Munkámból adódóan és saját tapasztalataim is azt mutatják, hogy minden embernek az életében rengeteg megbántás, sérelem történik. Ez rendkívül szomorú, hiszen a lelki sebeket sokkal nehezebb begyógyítani, mint a testi sérüléseket. Mély fájdalmakat okozhatnak, amelyek begyógyítására kevés időt fordítunk. Aki szigorúan a racionális gondolkodás híve, az egyébként sem sokra tartja a lélek gyógyítását, így eszükbe sem jut feldolgozni a lelki fájdalmakat.

Megbánástól a megbocsátásig

A lelki sérelmek megélésekor az történik, hogy a fájdalmas élmény rövidebb vagy hosszabb ideig a tudatunkban van, gondolkodunk rajta. Ilyenkor az érzelmeink nagyon aktívak, a kommunikációnkban is megjelenik, főleg, ha van valaki, akinek el tudjuk panaszolni. Személyiségtől függően az érzelmek az önvád, az önbizalom összeroppanásától a haragig, a lehetséges visszavágás, bosszú között bármi lehet. Igazából egyik véglet sem jó, hiszen a személyiségnek nem tesz jót, amikor kicsinek, sebezhetőnek, értéktelennek, rossznak érezzük magunkat. Épp úgy ártóak a bosszú gondolatai, vagy akár a kimondott szavak, mert ezek tulajdonképpen átkokká, rontásokká és mágiákká válnak. Ezeket küldjük ki a másik fél felé, de ezeknek a háromszorosa tér vissza hozzánk, így nem csak a másik embert éri energetikai támadás, hanem saját magunkat is megtámadjuk ezzel.

Amikor szemtől szemben történik a visszavágás, és vita, veszekedés keletkezik belőle, akkor vérmérséklettől függően csatározás folyik a szavak és az energiák szintjén is. Amikor gyerekek voltunk, apukám mindig azt mondta, amikor valami csúnyát mondtam, hogy kígyók és békák ugrálnak ki a számból. Ő ugyan nem gondolkodott ennek a spirituális értelmén, de energetikailag teljesen igaza volt. A mágiák teremtett lényeket is létrehoznak, amelyek kígyókként, békákként ugrálnak ki a szánkból, és hozzákapcsolódnak ahhoz az emberhez, akinek szánjuk.

A vitákkor, veszekedésekkor egyébként különböző dolgokat „vágunk egymás fejéhez”, ami energetikailag tényleg meg is történik. Ha valaki alárendelt szerepben van, az általában nem akkor és ott teszi ezt, hanem később. Amikor például valakit a főnöke lekiabál, akkor és ott nem mer nyíltan szembeszállni, inkább később, gondolatban vág hozzá ezt-azt, ami viszont a hátában jelenik meg, hiszen a háta mögött mondta. Ezek a hozzávágott dolgok un. asztrális tárgyak, amelyek néha a kezünk ügyében lévő tárgyak. A legtöbbször azonban bicskák, tőrök, kések, kardok, amelyek átlyukasztják az aura rétegeit, és a test belsejében, a szervekben is kárt tesznek energetikailag. Ezek valóban szúró érzést okoznak, és minél hosszabb ideig vannak ott, annál több testi tünettel jár. Ezeket a tárgyakat is ki lehet szedni energetikai tisztítással, és a „sebeket” is helyre lehet állítani, de a legjobb, ha nem is kapunk ilyeneket. Ezért azt javaslom, hogy a konfliktushelyzetben álljunk meg egy kicsit, vegyünk néhány mély lélegzetet. Próbáljunk megnyugodni, és ebben a hangnemben átbeszélni a problémás helyzetet. A vádaskodás és vagdalkozás helyett beszéljünk az érzéseinkről, az elgondolásainkról, és igyekezzünk olyan megoldásra jutni, ami mindkét félnek kedvező!

Minél nagyobb a sérelem, a megbántás mértéke, annál hosszabb ideig van a tudatunkban. Idővel azonban lesüllyed a tudattalan részünkbe, és minden újabb sérelemmel egyre növekszik ez a láthatatlan és kézzelfoghatatlan „csomag”. Ez egyrészt teherré válik számunkra, másrészt létrehoz egy un. fájdalomtestet. Ez körülveszi a fizikai testet, és egyre több fájdalmas megélést fog bevonzani, hogy maga a fájdalomtest növekedhessen és megkapja a táplálékát. A személyiség egyre sérülékenyebbé válik, minden megbántás egyre fájdalmasabb lesz, a gondolat és érzelemvilág negatív aspektusai felerősödnek, félelmek alakulnak ki. A félelem pedig megteremti a félelem tárgyát, így újabb és újabb sérelmek fogják érni a személyt, és ebből a körforgásból rendkívül nehéz kijönni. Ezért fontos önismerettel foglalkozni, illetve oldásokkal, segítő beszélgetésekkel minél hamarabb helyre tenni ezt az egész helyzetet.

Amikor kialakul egy ilyen állapot, a sértett félben egyre több önvád és a másokkal szembeni előítélet, harag, düh gyűlik össze. Emiatt sérülnek az emberi kapcsolatai, és egyre nehezebbé válik számára a megbocsátás. A megbocsátás nem jelenti azt, hogy a másikat felmentjük a tettei alól. Annyit jelent, hogy elengedjük és felmentjük saját magunkat a düh, a negatív érzések és gondolatok alól. Nem kell ezeket magunkban cipelni, hiszen saját magunkat romboljuk vele. A másik fél talán nem is tudja, hogy haragszunk rá, csupán saját magunk boldogságát mérgezzük ezekkel az érzésekkel. Ha folyamatosan tudtára adjuk a másik félnek, hogy haragszunk, egy állandó oda-vissza játék kezdődik, amelyben az energetikai támadások, átkok, rontások, mágiák megmérgezik a résztvevőket. Tehát mindenkinek a saját érdeke, hogy a fájdalmas megéléseit mihamarabb rendbe tegye, a lelkét, az emberi kapcsolatait megtisztítsa ezek alól. A nyomasztó terhek súlya alatt nem lehet boldog életet élni!

https://noraalelkeksegitoje.hu/

hello@noraalelkeksegitoje.hu tel:+36-30/314-06-61

Bátran kérj segítséget, és varázsold teljesebbé az életedet!