Senki ne haragudjon meg, hogy keményebb hangon írok most, nem a megbántás a célom. Bántásból, megalázásból, sérelemből bőven sok van már ebben a világban. Szeretnék mindenkit felrázni. Úgy érzem, hogy az emberek többsége még mindig a saját világában tesped, siránkozik és nyavalyog. Közben pedig azt várja, hogy tanácsadók, spirituális szakemberek, vagy bárki más oldja meg az életét. Mint sok írásomban leírtam már, nagyon fontosnak tartom a segítségkérést, a külső szakember bevonását. Ezt most is így gondolom, és nem is erről van szó.

Ideje felnőni!

Egy rendkívül fontos dolgot mindenkinek meg kell értenie. Minden, ami az életedben most benne van, azt te hoztad létre korábban a gondolataiddal, érzéseiddel és cselekedeteiddel! Ezért senkit sem lehet hibáztatni! Hiába volt konfliktusokkal terhelt, vagy akár borzalmas gyermekkorod, hiába bántottak az iskolában, mindegy, hogy az anyagi háttered meggátolta, hogy jó szakmát tanulj, és még sorolhatnám. Ezek valóban jelentősen hatnak az életünkre, na de meddig? Hány év telt el már azóta, és te mit tettél ez idő alatt? Egyszer csak fel kell nőni, ki kell lépni a múlt árnyaiból, és a saját utadon kell elindulnod! Ez a gyakorlatban az önálló élet, a felnőtt párkapcsolat, a saját otthon, a munka, a hivatás megtalálása, az anyagi biztonság kialakítása, a családalapítás lesz. Lehet, hogy mindezt már elérted, sőt már a sokadik családodat alapítod, mégis lélekben még mindig nem nőttél fel! Ha csak hátrafelé nézel, a múltba tekingetsz, sosem lesz módod előre nézni, és előre haladni! Ez csak az önsajnálatot fogja erősíteni, hogy „szegény én, de nagyon sanyarú sorsom volt eddig!”.

A terápiás helyzetben, a tanácsadás, oldás, tisztítás során van helye és ideje a múltba tekintésnek. Viszont amit a segítő helyre tesz, felold, azt nem kellene újból és újból előszedni, visszahozni a jelen életbe. Ott és akkor a vakfoltok miatt persze eszébe sem jut az illetőnek sokszor, hogy milyen sérelmei voltak régen, pedig ott kellene ezeket felszínre hozni. Miután a felszínre hozott múltbéli élethelyzetet valamilyen szinten rendezték, el kell kezdeni előrefelé tekingetni, sőt leginkább a jelenbe beleállni! A jelen helyzeteket lenne fontos megélni, a megélések lényegét megérteni, és a nehézségeket a lehető legjobban kezelni! Az lenne a felnőtt hozzáállás, ha egy adott nehéz helyzetben, szituációban az első gondolatod az lenne, hogy „én mit rontottam el, és hogyan tudnám mindezt kijavítani?”. Amíg másokat hibáztatsz, szidsz, bosszankodsz a butaságuk miatt, addig legfeljebb dühös leszel, de a probléma nem fog megoldódni! Két ember közötti kapcsolatban, ha valami hiba történik, abban mind a kettő hibás. Ha a saját hibádat felismerted és rendezted, ez után mondhatod a másinak, hogy ő mit hibázott, ha még ennek ezt követően is van értelme.

Mivel a gondolataiddal, az érzéseiddel és a cselekedeteiddel te teremted meg a saját világodat, senkit sem érdemes hibáztatnod. Nyilván ebbe a világba jelentősen belezavarhatnak a téged érő negatív energetikai támadások, átkok, rontások, mágiák. Na, de nem ártana elgondolkodni, hogy ezeket a támadásokat miért kapod. Milyen energiákat küldtél ki az adott személy felé, vagy a világba, hogy ezek jöttek hozzád vissza? Hiszen az is alapelv, hogy amit kiküldesz a világba, annak a háromszorosa tér vissza hozzád. Ha negatív energiák érnek, akkor gondolkodj el, hogy te milyen negatív energiákat küldtél ki a világba! Az energetikai tisztítással ezeket a negatív hatásokat, energiákat le lehet szedni, de ha nem változtatsz saját magadon, akkor minden vissza fog termelődni rád. Fontos a tisztítás, hogy ezt követően tisztán lásd az életedet, de a változásokat neked kell akarni és végigcsinálni. A rinyálás, a lustgaság, a felelősség áthárítása, a másokra mutogatás, az irigység, a rosszindulat semmit sem fog neked segíteni! Ezektől nem leszel sikeresebb, boldogabb és nem fogod tudni valóra váltani az álmaidat!

Nagyon fontos tehát a szemléletváltás, a gondolkodás, az érzelemvilág megváltoztatása. Ezt követően a cselekvéseidet és a szokásaidat is meg kell változtatnod! Ha boldogabb, sikeresebb életet akarsz élni, akkor meg kell változtatnod magadat, hogy meg tudd változtatni a külső körülményeidet, a világodat. Ezt a folyamatot egy tanácsadó, terapeuta segíteni, támogatni tudja, a helyes irányba vezet, de a folyamatokat neked kell végigvinned! Az életedért neked kell felelősséget vállalni, neked kell végigcsinálni, mindenki más csak segíthet neked. Ha a szüleid, a párod, a barátaid, vagy más csinálja meg helyetted a te dolgodat, abból te semmit sem fogsz megtanulni. Nem fognak fejlődni a képességeid, nem erősödik meg az önbizalmad, nem szerzel gyakorlatot, jártasságot ennek a világnak a menetében. Nem mondom, hogy ez a világ tökéletes, sőt nagyon sok hibája van, de most ebben kell élni. A fejlődés keretében nem győzöm eleget hangsúlyozni az önismeretet, önfejlesztést, a lelki-szellemi fejlődést, hogy minél több tényezőre ráláss a saját életed tekintetében. Az önfejlesztésnek egy egész életre szóló folyamatnak kellene lennie mindenki életében.

A felnövés, a saját lábadra állás kezdetben nem könnyű, hiszen a nem használt „lábak” zsibbadtak, gyengék, irányításuk összpontosítást igányel, és nehéz rajtuk a „járás”. Viszont, ha egy gyerek nem tanul meg 1 éves kora körül járni, akkor egész életét tolókocsiban vagy ágyban töltheti. Az ilyen ember sokkal kevesebbet fog látni és tapasztalni a világból, mint az, aki járni és szaladni tud. Nőlj fel, lépj ki a mások által irányított világodból, vállalj felelősséget az életedért! Az ilyen irányú erőfeszítések mindig jó befektetések, és a nehézségek ellenére mindig megtérülnek! Ilyen esetben a segítségkérés már nem probléma, hiszen a jó segítő nem akarja helyetted megoldani a problémákat, csak megvilágítja azokat, és rávezet arra az útra, amin járnod kell, és támogat az úton való végigmenetelben.

https://noraalelkeksegitoje.hu/

nora.lelkek.segitoje@gmail.com tel:+36-30/314-06-61

Bátran kérj segítséget, és varázsold teljesebbé az életedet!