Körülbelül 100 évvel ezelőtt az emberek még épp oly szoros kapcsolatban voltak a természettel, mint az állatok. Távolinak tűnhet ez az idő, de mégsem volt olyan régen. Szerencsére az emlékezet és a feljegyzések őrzik még ennek nyomát. A városi élet, a természettől elzárt életforma nagyon kiszakított minket ebből a védelmező közegből. Mivel kiléptünk a világ természetes rendjéből, ciklusaiból, ez felborította a test-lélek-szellem harmóniáját.

Gyógyító természet

Egyre több civilizációs betegség jelenik meg, ami szinte mindenkit érint, ezért nem lehet ezt figyelmen kívül hagyni. Sőt, el kell kezdenünk visszatalálni a természethez, amíg nem lesz túl késő ezt a lépést megtenni.

A városi élet sok kényelmet adott az embereknek, de észrevétlenül rombolni kezdte az egészségüket. A falusi emberek is gondozatlanul hagyják a földeket, és kevesen tartanak valamilyen állatot, nem termelnek élelmiszert. Ők még valamivel közelebb vannak a természethez, mint a városi emberek, de nem sokkal. Úgy gondolom, hogy sok tekintetben vissza kellene lépnünk, és közelebb kellene kerülnünk a természethez, Föld Anyához, Gaia-hoz, aki táplál és óv minket. Föld Anya, a természet földel bennünket, segít két lábbal álni a valóság talaján. Most sok embert érdekel a szellemvilág, a spiritualitás, de ebbe kellő földelés nélkül nem szabad nagyon elmélyülni.

Miért szükséges mindez, és hogyan lehetne javítani ezen a kapcsolaton?

  • Sétálj, sportolj, kirándulj a természetben. Tudom, hogy nem mindenki számára oldható meg, de lehetőleg ne egy parkba menj, ahol sok ember van, hanem inkább egy erdőbe. Az erdei kirándulások, a hegyre való felkapaszkodás jól át is mozgatja a testet. A parkok szerintem kicsit elszennyeződtek energetikailag az utóbbi időben. Az erdők, az eldugott tisztások, rétek még tiszták, szépek és nyugodtak.
  • Ha jó idő van, légy mezítláb. A 7 fő csakra mellett fontos szerepe van a talp és tenyércsakráknak is. A fűben lévő bogarak, a talpadat érő növények tisztítani tudják a talpcsakrádat, hogy fel tudd venni a kapcsolatot Föld Anyával, és ez által stabilizálódj, lelkileg egyensúlyba kerüljél. A tenyér csakrát szintén tisztítják a fák kérge, a növények érintése. Én magam nem vagyok egy nagy faölelgető, de szeretem megérinteni a fák kérgét. Akinek van rá képessége, információt is kaphat a fáktól. Energetikai tisztítás során egyébként a talp és tenyér csakrákat én is kitisztítom, ha az szükséges.
  • Ugyan ilyen jó hatású leheveredni a puha fűbe, hagyni, hogy a hangyák, bogarak, füvek, növények megérintsenek. Ők pontosan tudják, hogy mire van szükséged. Előfordulhat, hogy ez irritálja a bőrödet, de általában nem okoz semmi bajt, csak elszoktál tőle, illetve a kis élőlények teszik a dolgukat, és ennek ilyen a hatása. Nagyon megnyugtató hanyatt feküdve a fűben csak a felhőket, az eget bámulni, és semmit sem tenni vagy gondolni. Üresítsd ki az elméd, és csak élvezd a fényeket, a színeket, az illatokat, az érintéseket.
  • A napnak és a holdnak is rendkívül jó feltöltő hatása van. Valakire mind a kettő pozitív hatással tud lenni, de általában csak az egyik égitest az, amely igazán felpezsdít. Figyeld meg, rád melyik hat kedvezően, és állj ki a fényébe. Tudatosan töltsd fel vele a testedet és a lelkedet is.
  • Ha találsz egy forrást, érdemes inni a vizéből. A tiszta víznél semmi sem jobb, mert minden más folyadékot a szervezetnek vissza kell bontania vízzé. Az energetikai tisztítások során különösen javasolt a nagyobb mennyiségű folyadék bevitel, mert segíti a tisztulást. Ha valakinek nincs orvosi ellenjavallata, ajánlom a sok víz fogyasztását.
  • Fogyassz sok friss élelmiszert, és lehetőleg nyersen. Kényelmesek a félkész vagy teljesen kész élelmiszerek, ételek, de azok tele vannak tartósítószerrel, nehéz fémekkel, amelyek nem tudnak a szervezetünkből kiürülni. Hogy megvédje magát, a testünk bevonja ezeket az anyagokat, és zsírban raktározza el, hogy kevésbé ártson. Sokan ezért jelentős zsírpárnát növesztünk, amit nagyon nehéz lebontani. Bár fontos megjegyeznem, hogy a fogyás csak akkor érhető el, ha a hízás hátterében lévő érzelmi blokkokat már jelentősen feloldottuk. A főzés és sütés során az élelmiszerek tápértéke romlik, elveszítik igazi értéküket, ezért kívánatos frissen és feldolgozatlanul fogyasztani azokat.
  • Termessz saját fűszernövényeket. Egy balkon ládába is megél sok fűszernövény, amely nem igényel komolyabb gondozást, és az ételedbe mindig tudsz friss fűszert tenni. Jó lehet erre a petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom, majoránna, kapor, kerti zsálya, kerti kakukkfű, szurokfű, citromfű. Ezek többsége gyógynövény is, ezért nem csak finom, hanem egészséges is, akár teaként is.
  • Az lenne az ideális, ha az emberek a városokból el kezdenének visszaáramlani vidékre, a falvakba. Tudom, a most munkaképes korosztály már nem nagyon ért a földműveléshez és az állattenyésztéshez, de legalább kicsiben érdemes lenne valamennyi élelmiszert saját magaunk számára megtermelni. A vegyszermentes élelmiszer rengeteget tud javítani az egészségi állapotunkon. Emellett az ezzel járó fizikai munka formában tartja a testet, amit most edzőtermekben próbálunk helyre hozni. Sokkal jobb és több eredménnyel járna, ha inkább a kertünkben kapálnánk.

Nem kell végletekben gondolkodni, mert nem tesz jót az sem, ha valaki az egyik napról a másikra feladja az eddigi életét, és gyökeres változáson megy keresztül. Fontos a fokozatosság, de mindenképp közelebb kell kerülnie mindenkinek a természethez. Sok mindenen lehet javítani energetikai rásegítéssel, tisztítással, oldással, de valamit a fizikai síkon kell véghez vinni, hogy a helyzet javuljon. Légy bátor, és próbáld ki, neked mi tesz jót, figyeld az apró változásokat, javulásokat.

https://noraalelkeksegitoje.hu/

hello@noraalelkeksegitoje.hu tel:+36-30/314-06-61

Varázsold teljesebbé az életedet!