Sokan keresnek meg mostanában álmokkal, vagy a munkám során elmesélik az ilyen jellegű élményeiket. Nem foglalkozom álomfejtéssel, és nem is akarom ezt tenni. Szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy az álomnak elsősorban nem a jövőlátás az elsődleges célja, szerepe. Sokkal inkább érdemes az álmainkank a pszichológiai szerepét megvizsgálni, milyen rendezetlen érzelmekre utalnak, és mit dolgoz fel az agyunk álom közben. Ezért, aki az álmait jósló álomként kezeli, a leggyakrabban tévúton jár. Természetesen az álmoknak, az álmodásnak nagyon nagy szerepe van az életünkben, de nem feltétlenül a jövő meglátása az.

Álmok – miként kezeljük?

Az alvás során ciklikusan ún. REM és non-REM fázisok váltják egymást. A szakaszokat az agyi tevékenységekhez kötötten különböztetik meg. A REM szakaszban az agyi intenzitás és a szemmozgás megvan, míg a non-REM fázisban ezek kikapcsolnak. A REM fázis az alvási időnknek csak a 20%-át teszi ki, és ekkor álmodunk. Az álmokra többféle szempontból is tekinthetünk.

  • A felső világ, az Isten, a Teremtő, az angyalok valamilyen információt akarnak velünk közölni. Ezek az un. jósló álmok. Ezeknek sem biztos, hogy teljes mértékben a történések sora az érdekessége, hanem inkább az az érzelmi, gondolati egyveleg, amit az álmodóban ezt követően beindít. Esetleg valaki egy ilyen álom hatására kezd bele valami újba, mert az álomban erre utalást kapott, örömöt okozott neki az adott tevékenység. Léteznek égi üzentetek, és az angyalok segítenek nekünk, ha kérjük őket. De véleményem szerint az álmok többsége nem jósló álom, hanem teljesen más szerepük van. Ráadásul a kapott üzenet nem mindig érkezik tiszta forrásból, és a hamis üzenetek tévútra vihetnek.
  • Álomban a lélek kilép a testből, az ezüst lélek zsinór köti össze a testtel, hogy a lélek az álom végén vissza tudjon térni a megfelelő helyre. Ilyenkor eljuthat a lélek más dimenziókba, párhuzamos világokba, más bolygókra is akár. Kapcsolatba léphetünk földönkívüliekkel, segítőkészekkel és ártókkal egyaránt. Ezért ezek az utazások, és az ilyen jellegű üzenetek, információk lehetnek veszélyesek is. Nem mindig jó indulatú entitással kerülünk kapcsolatba, így akár félre is vezethetnek. Bizonyos helyzetekben az un. lélekűrhajó megsérül, ennek hatására alvási problémák lépnek fel, amit energetikai tisztítással rendbe lehet hozni.
  • Az is előfordul, hogy valakire gondolunk, vagy ő gondol ránk sokat, és megjelenik az a személy álmunkban. Ilyenkor az álom szinte összeköti a két embert. Ez nem csoda, hiszen a kollektív tudattalanra vagy más néven a morfogenetikus mezőre mindenkinek a lelke fel van fűzve egy láthatatlan szállal, és ezen keresztül bárkit el lehet érni. Ilyen módon jelennek meg az álmokban a meghalt szeretteink is. Mindegy, hogy még a köztes térben, vagy magasabb dimenziókban vannak, vagy akár már újra le is születtek valahová, de a lelkük egy darabkája mindig elérhető a kollektív tudattalanon keresztül. Néha üzennek, néha pedig csak a lezáratlan érzelmek miatt az agyunk egy álmot hoz létre, hogy rendezni tudjuk azt, amit életükben nem tudtunk megtenni.
  • Vannak olyan emberek, akik képesek belelátni álomban mások életébe, vagy akár kozmikus, kollektív folyamatokba. Előre, vagy vissza tudnak utazni az időben, titkokat képesek felfedni, meglátni. Az álomban ugyanis a lineális tér és idő megszűnik, és minden egy időben képes megtörténni. Így akár előző vagy elkövetkező életek képei is feljöhetnek álomban.
  • Ha rácsatlakozik valakire egy meghalt ember szelleme, akkor az képes a saját emlékeit, félelmeit, érzéseit álomban kivetíteni. Tudati bevetítéseket tudnak más entitások, földönkívüliek is képként, filmként a tudatunkba vetíteni. Ilyenkor az álmodó mindezt úgy érzékeli, mintha ez az ő álma lenne. Ha ezeket még jósló álomként is kezeljük, nagyon komoly tudatmanipulálást és félelembevetítést tudnak rajtunk végrehajtani.
  • Az álmok többsége arról szól, hogy amit az ébrenlétben megélünk, azt az agy álomban feldolgozza. Tehát az álmaink során a tudattalanban lévő aktuális konfliktusainkat, vagy akár korábban elszenvedett traumáinkat, konfliktusainkat igyekszünk helyre tenni. A megoldások képekben, szimbólumokban jelennek meg. Így tulajdonképpen nem is annyira az álmokban megjelenő eseményeket kellene megfigyelnünk, megjegyezni, hanem a színeket, tárgyakat, érzéseinket. Ezeket pedig szimbólumokként kell kezelni, és az egyes szimbólumok pedig személyekhez és érzelmekhez köthetőek. Pl. az álomban megjelenő víz, az lehet az anya, és ha az álomban belefulladunk ebbe a vízbe, akkor az anyánk túlságosan uralkodó volt, aki mellett szinte megfulladtunk.

Az álomfejtés elég bonyolult dolog, és ilyenkor is érdemes az álmok pszichológiai vetületét vizsgálni a megjelent szimbólumok alapján. Ezért az álmok boncolgatása helyett fontosabbnak tartom, hogy a jelen élet problémái mögött meghúzódó érzelmeket, konfliktusokat és traumákat keressük meg. Ugyanis ezek a fel nem dolgozott konfliktusok fognak majd később betegségekhez vezetni. Természetesen az álmok utalnak ezekre a mélyen megbúlyó fájdalmakra, de nem olyan könnyű ezeket a jelen élettel összekapcsolni. Jobbnak tartom az érzelmi oldásokat, mert az egyszerre képes a felszínre hozni éppen aktuális vagy régen a tudattalanba lesűlyedt konfliktusokat és feloldani, rendezni azokat. Nincs értelme a sérelmeket hosszú ideig magunkban tartani, hanem a keletkezésüket követően érdemes megvizsgálni azok mélyét és tartalmát, és szépen, fokozatosan meggyógyítani a sérült érzelmi részeket, ebben szívesen segítek a hozzám fordulóknak.

https://noraalelkeksegitoje.hu/

nora.lelkek.segitoje@gmail.com tel:+36-30/314-06-61

Bátran kérj segítséget, és varázsold teljesebbé az életedet!