Elérkeztünk az Advent időszakához. Ezt a 4 hetet a legtöbb ember szereti, szívesen készülődik a Karácsonyra. Házat díszítenek, adventi koszorút készítenek, ajándékot vásárolnak, sütnek, főznek. Ez valóban jó elfoglaltság, és sok örömöt is hozhat az ember életébe. De csupán erről szólna a Karácsony és az azt megelőző adventi időszak? Mivel lehet több ez a látványos külsőségeknél?

Advent – a készülődés időszaka

Úgy gondolom, hogy a lelki készülődés ilyenkor mindennél fontosabb. Ebben a sok tekintetben látszat világban, ahol a legtöbb ember a külvilág, mások számára akar egy szép életet megmutatni, a belső, lelki értékek nagyon háttérbe szorulnak. Én úgy gondolom, hogy a földi életünk a lelki, érzelmi és szellemi tanulásról szól. Ezért nagyon fontos lenne, hogy ne a külsőségek, a fizikai világ dolgai legyenek a leghangsúlyosabbak, hanem a lelki dolgok. Az adventben a lélek letisztítása, az elmélyedés, a befelé fordulás rendkívül fontos.

Az adventi készülődésedben, a lelki elmélyülésedben segítek neked néhány gondolattal. A Karácsony az isteni, feltétel nélküli, igazi szeretethez való visszatérésről szól. Ezért minden gondolatodban, érzésedben és cselekedetedben ezt kellene megélned.

 • Szánj időt az elmélyülésre, elmélkedésre. Jó időszak ez a számvetésre, az elmúlt 1 év, vagy ennél rövidebb vagy hosszabb időszak átértékelésére. Gondold végig, mi az, ami igazán fontos az életedben. Mit csinálsz jól, és mit kellene megváltoztatni. Mindezek hátterében a szeretet, a mindenki számára lehető legjobb megvalósítása álljon. A fontos gondolatokat, felismeréseket érdemes papírra vetned.
 • Meditálj naponta 1 órát. Jó vezetett meditációkat találsz az interneten, ezekből válogathatsz az aktuális hangulatodnak megfelelően. Az a fontos, hogy olyat válassz, ami elcsendesít, megnyugtat, oldja a benned lévő feszültséget. Ha meg  tudod csinálni, akkor még jobb, ha teljesen kiüríted az elmédet, érzésvilágodat, de ez sokkal nehezebb, mint a vezetett meditáció.
 • Hallgass megnyugtató, meditációs, adventi, karácsonyi zenét. A gondolataid áthangolását segítheti, ha a dal szövegét is érted, és nem csak a zenére figyelsz. Ha jó zenét választasz, még az is előfordulhat, hogy felold benned érzelmi blokkokat, elakadásokat, tiszítja a lelkedet.
 • Szánj minél több időt a szeretteidre! Párodat, gyerekeidet vond be a tevékenységeidbe, díszítsétek fel együtt a lakást, a közös életteret, készítsetek finom ételeket. Legyen minél több őszinte, mély beszélgetésetek, osszátok meg egymással a gondolataitokat, érzéseiteket, vágyaitokat. Ha valamiben nem értetek egyet, törekedjetek olyan megoldásra, ami mindenki számára örömteli.
 • A fizikai, manuális tevékenységeket is használhatod a lelki áthangolásra. Például a takarítás, a mosogatás nagyon jó arra, hogy elmélkedj, gondolkodj, zenét hallgass. Ilyenkor le van kötve a fizikai test, és tapasztalataim szerint jobban tud a lélek szárnyalni.
 • A fizikai és a lelki síkon törekedj a harmóniára, egységre, nyugalomra, békére. Ez nem mindenkinek ugyanazt jelenti, de vannak olyan tárgyak, formák és színek,  illatok, amelyek mindezt segígthetik.
 • Kérj segítséget az egyensúly, a béke megteremtéséhez, ha ezt egyedül nem tudod elérni. Vannak olyan helyzetek, lelki állapotok, amelyekből csak külső segítséggel lehet kimozdulni. Emellett lehetnek rajtad olyan negatív energiák, entitások, amelyeket önerőből nem tudsz eltávolítani, le kell őket tisztítani energetikailag. Ha már több dolgot kipróbáltál, és még mindig feszült, ideges vagy, félelmeid vannak, akkor kérj energetikai tisztítást, mert enélkül nincs esélyed a nyugalomra.
 • Használj jó hatású színeket. Az adventi, karácsonyi időszakban a legkedveltebb szín a piros, a bordó, vagy ezek árnyalatai. Én mégis azt ajánlom, hogy ne ilyen színeket használd. Ezek ugyanis a gyökércsakra színei, amely ugyan a biztonságot is szimbolizálja, de erősen a testiséghez kötöttek, és a piros szín haragot kelt. Ha ilyenkor a lélekkel akarsz foglalkozni, ezt szeretnéd erősíteni, akkor a szívcsakra színeit érdemes használni, ami a rózsaszín és a zöld. Jók még a szívcsakra feletti 3 csakra színei is, ami a kék, lila, ibolyaszín, fehér. Segítő lehet még az arany és az ezüst szín használata is.
 • A lekerekített, ovális formák keltenek nyugalmat, békét. A lakás díszítésekor használd inkább ezeket a formákat, és tedd el a hegyes, szúrós végű tárgyakat a szekrénybe, mert ezek feszültséget generálnak.
 • Érdemes ilyenkor egy alaposabb takarítást, selejtezést is csinálni. Ezután gyújts minden helyiségben egy-egy teamécsest. A  gyertya, füstölő, párologtató használata mindig jól átenergetizálja a teret. Válassz számodra kellemes illatot. Hiába ajánl neked bárki bármit ebben a tekintetben, ha az az illat számodra kellemetlen, nem fog jó érzést kiváltani belőled.
 • Szükség esetén kérj energetikai háztisztítást. Ha úgy érzed, hogy a fent ajánlottak ellenére rosszul érzed magad az otthonodban, félelmeid vannak, akkor ott komolyabb energetikai probléma van. Ebben az esetben energetikai tisztítást kell kérned a lakásra. Energetikai háztisztítást egyébként is érdemes fél évente elvégezni. Ugyanez vonatkozik a munkahelyedre, irodádra is, ott is lehetnek olyan energiák, amelyek felborítják a nyugalmadat.

Mindenben törekedj a tiszta szeretet megélésére, a környezetedben megjelenő emberek elfogadására. Mozgassa mindez a gondolataidat, érzéseidet, cselekedeteidet. Csendesítsd le a lelkedben zajló viharokat, bizonytalanságokat, félelmeket. Ha mindebben segítségre van szükséged, keress bátran, együtt könnyebb a nehézségeken úrrá lenni!

https://noraalelkeksegitoje.hu/

hello@noraalelkeksegitoje.hu tel:+36-30/314-06-61

Varázsold teljesebbé az életedet!