A múlt héten írtam a személyiség kialakulásáról, ezt a témát folytatom most, hiszen ez rendkívül fontos. Ha ezeket többé-kevésbé megértjük, akkor rengeteg személyiségben rejlő problémát felismerhetünk, és ez által kezelhetünk is. Nem érdemes tehát ezeket szőnyeg alá söpörni.

A személyiség kialakulása – ikrek

A várandóssághoz kapcsolódóan fontos azt a kérdést megvizsgálni, hogy ikerterhességből születtünk v. a gyermekünknek volt-e ikertestvére. A várandósságok igen nagy számában (60-70%-ra emlékszem) nem egy magzat fogan meg. A művi megtermékenyítésnél, beültetésnél ez szinte biztos. Viszont ehhez képest sokkal kevesebb iker jön a világra. A legtöbbjük még csíra állapotban elhal, felszívódik, tehát az első ultrahang vizsgálat sem fogja látni. A lélek azonban emlékszik arra, hogy nem egyedül indult útnak.

Olyan helyzet is létrejöhet, hogy az orvosok kezdetben ikerterhességről  beszélnek, aztán ahogy fejlődik a baba, már csak egy látható az ultrahangon. Ilyenkor esetleg azt mondják, hogy a másik felszívódott, elhalt, v. a korábbi felvétel volt pontatlan. Hitem szerint legtöbbször ott van a másik baba, csak elhalt. Emellett vannak olyan kísérő lelkek is, akik nem fogannak meg, csak segítik a megfoganást, a magzati létet, és a születést. A lelkünk ezekre a kísérőkre is emlékszik. Amikor azonban a kisbaba világra jön, akkor hatalmas hiányérzetet él meg.

Ilyenkor előfordulhat, hogy a gyermeknek kettős személyisége alakul ki, mert próbálja pótolni a testvérét, testvéreit, ami személyiségzavarhoz, skizofréniához is vezethet súlyos esetben. Elképzelhető, hogy kettő helyett eszik, és kórosan elhízik. Vagy folyamatosan a halállal, a fájdalommal, a vesztességgel foglalkozik, ez lesz az alap érzése, ezzel elzárva magát a boldogságtól. Egyfajta önbüntetős életet él, mert hiszen ő életben maradt, de a testvére nem. Ezért inkább büntetésből nem meri és nem is tudja az örömöt, boldogságot megélni.

Hallgattam egy előadást, amelyben elmondták, hogy volt olyan eset, hogy az ikertestvér 6 hónaposan elhalt, ezért ki kellett venni az anyaméhből, a másik viszont megmaradt. Ultrahang vizsgálatok során látható volt, hogy a két magzatnak meg volt a helye az anyaméhben, sosem cseréltek helyet, tiszteletben tartották egymás térfelét. Sőt, a haldoklása során az egészséges baba átölelte a testvérét, és csak annak halála után engedte el. Az elhalt magzat kivétele után az életben maradt sosem ment át a testvére térfelére. Ez szemmel látható is volt, mert az anya hasa egészen eldeformálódott az egyenlőtlen terhelés miatt.

Elsősorban az anya által megélt érzelmek biokémiai anyagokká alakulnak, amelyek a magzatokat is érinti. Így könnyen létrejöhet kellemetlen érzés, mérgezés, ami károsíthatja a magzatot. Ezért nem mindegy, hogy milyen érzelmeket él meg az anya a várandósság alatt. Az anyán keresztül természetesen az apa érzelmei is befolyásolják a baba fejlődését, egészségét, vagy bármely olyan személy érzelmi állapota, aki szoros kapcsolatban áll az anyával. Tehát a várandósság, és különös tekintettel az ikerterhesség jelentősen befolyásolhatja a személyiség alakulását. Elsősorban a testvér elvesztése hathat negatívan a megszületett gyermek személyiségére.

Már régen megdőlt az a pszichológiai nézet, hogy a babák tudatlanok, és nem kezdeményeznek kapcsolatfelvételt a környezetükkel, hogy nem kommunikálnak a szüleikkel. A magzatok és a csecsemők is – pszichológiai kifejezéssel élve – kompetensek. Egyre több kutatás bizonyítja, hogy az ikrek az anyaméhben is kommunikálnak, és ez a szoros kapcsolat a születést követően sem szakad meg. Születést követően kapcsolatot teremtenek az őket gondozó szüleikkel, emlékeznek az anyaméhben megélt érzelmekre.

Aki egészséges babát szeretne, annak érdemes foglalkoznia önismerettel, minél több korábbi érzelmi sérülést fel kell dolgoznia, hogy ne adja át ezeket a babájának. Aki már ezen túl van, és megszülettek a gyerekei, az már ezeket a programokat átadta az utódainak. Neki sem kell kétségbe esnie, sok mindent fel lehet oldani, akár a gyermekben, akár saját magában. Aki oldja a saját érzelmi blokkjait, az az egész családi rendszert gyógyítja. Folyatom még ezt a témát, és megoldási javaslatokat is fogok írni, de előbb fontos lenne, ha mindenki megértené, hogy is működik ez az egész rendszer.

A megoldásokhoz mindenképp szükséges szakember segítségét kérni! A probléma feltárásában és oldásában is szívesen állok a rendelkezésedre, keress bátran! Akár személyesen, akár távban is dolgozhatunk együtt. Ezek mindig hosszú folyamatok, ezért minél előbb elkezdesz rajta dolgozni, annál előbb jelennek meg az eredmények az életedben.

https://noraalelkeksegitoje.hu/

info@noraalelkeksegitoje.hu tel:+36-30/314-06-61

Varázsold teljesebbé az életedet!