Mindenkinek van saját magáról egy képe, hogy ő milyen ember. Fizikailag erős, bátor, határozott, megingathatatlan, érzelmileg stabil, vagy éppen érzékeny, sírós, bátortalan, gyenge, irányítható. Ezek nem jók, vagy rosszak, egyszerűen csak mások vagyunk. Minden ember más, különleges, és éppen ez adja az élet szépségét. De miért is válunk ilyenné vagy olyanná? Milyen tényezők, események alakítják ki a személyiségünket?

A személyiség kialakulása – a legkorábbi időszakok

A személyiségünk kialakulásának legmeghatározóbb terepe a család. A lelki tényezők kialakulása azonban nem a születéskor kezdődik, hanem már sokkal korábban. Természetesen mindenki születik egy bizonyos lelki alkattal, amely az asztrológiai képletünkből kiolvasható. Azt viszont fontos megjegyezni, hogy nem attól lesz valaki olyan, mert olyan a születési képlete, hanem a lélek a számára megfelelő testi, lelki, szellemi jegyek „megszerzése” érdekében születik egy bizonyos időpontban, és az asztrológiai képlet ezt visszatükrözi. Ezen aztán lehet még alakítani, finomítani valamelyest a neveléssel.

A születendő lélek választ magának szülőpárt, családot! Ezt ne felejtsük el akkor, amikor a szüleinket hibáztatnánk a „rossz nevelési módszereikért”, a kevés szeretetért, v. túlgondozásért, v. bármiért, amit gyerekként megéltünk. Pontosan azok a családi szerepek, minták, karmák, 7 generációs sorsok fognak számunkra, a lelki fejlődésünk szempontjából sokat jelenteni, amit az adott családban megéltünk. Azt a lelkünk választotta, ki nehezebb családot, ki könnyebbet.

Meghatározó szerepe van a lelki fejlődésben a fogantatást megelőző 9-12 hónapnak is! Ez nem csak egy spirituális gondolat, hanem már tudományosan bizonyították. A szülők  ez időszakban történt megélései, örömei, bánatai, a fogantatást követően bemásolódnak a gyermek lelkébe, tudatába, mintha az a sajátja lenne. Tehát nagyon nem mindegy, hogyan készülünk gyermekünk érkezésére, és miket élünk meg ebben az időszakban.

Ezt követi a következő szintén fontos személyiséget kialakító időszak, a fogantatás és a várandósság időszaka. A fogantatás körülményei, az ahhoz kapcsolódó érzelmek később nagyon fontosak lesznek a gyerek életében. Akit vártak, örültek az érkezésének, az a gyermek magabiztos lesz. Akit nem, akinek a megfoganása kétségbeesést, dühöt váltott ki az anyából, apából, vagy akár más közeli hozzátartozóból, annak ez az érzelmi csomag negatív lenyomatot fog jelenteni.

Igen jelentős esemény a születésünk, és itt most nem az asztrológiai képletre gondolok. Nem mindegy, milyen érzéseket él meg elsősorban az anya, de az apa is. Hogy természetesen v. császármetszéssel jön-e a világra a baba. Hogy durván bánnak-e ott az anyával, az apa támogatja-e őt a szüléskor. A pici babát időben odaadják-e az anyjának, v. elválasztják tőle, volt-e valami komplikáció. Sajnos ezekbe viszonylag kevés beleszólása van a szülőknek.

A gyermek családjában történő neveléséről, személyiségének formálásáról a következőkben fogok írni. Az itt leírtakat érdemes átgondolni, újra felszínre hozni a fogantatás előtti időszaktól indulva a születésig tartó időszak negatív megéléseit. Tudom, ez sokszor fájdalmas emlékeket hozhat felszínre, és látszólag teljesen hiábavalónak tűnik, hiszen már elmúlt. Szerencsére ez nem így működik, és mindig érdemes a múltbéli nehéz eseményekkel dolgozni. Nyilván fontos a szép emlékekre is visszaemlékezni, sőt, néha kimondottan terápiás, lelki segítő eszköz is lehet ez. Viszont mindig a mélyre lökött és ott tartott fájdalmak, félelmek, sérelmek, stressz helyzetek, traumák jelentenek problémát, ezekkel kell dolgozni.

És mit tehet a szülő, mikor rájön, v. akár most is tudja, hogy nehéz megélésekkel terheltek ezek az időszakok? Pontosan tudja, hogy ő akkor veszett össze a szüleivel, amikor kiderült, hogy babát vár, v. a párja a felelősség fel nem vállalása miatt épp ekkor hagyta el, vagy bántotta meg? Nem kell vérre menő dolgokra gondolni, elég egy konfliktus helyzet, amit nem sikerült feloldani. Erre is adok majd néhány tippet segítségül, de egyenlőre arra kérlek, írd össze ezeket az eseményeket, megéléseket. Ha még nincs gyereked, akkor próbáld meg feltárni a saját életedben ezeket az időszakokat, kérdezd ki a szüleidet, rokonaidat, mit tudnak ezekről az időszakokról.

Egyéni esetkezeléseim során ezek is feltárásra kerülhetnek érzelmi oldások során. Nincs értelme a fájdalmas múltat magunkban cipelni! Keress meg bizalommal, segítek!

https://noraalelkeksegitoje.hu/

info@noraalelkeksegitoje.hu tel:+36-30/314-06-61

Varázsold teljesebbé az életedet!