Rengeteget lehet beszélni egy bimbózó személyiség kialakulásáról. Előző hírleveleim csak súrolták ezt a témát, de remélem, néhány összefüggésre felhívta a figyelmet. Most a problémák megelőzésére és kezelésére szeretnék tippeket adni. Ezek egy részét saját magunkon vagy gyermekünkön is alkalmazhatjuk, más részével viszont szakemberhez kell fordulni.

A személyiség kialakulása – tippek az elakadások kezelésére

Tippek a problémák megelőzésére és kezelésére:

 • Nézz szembe a saját és mások érzéseivel! Figyeld és elemezd az érzéseidet, miért vagy feszült, dühös, szomorú, elkeseredett, vagy éppen boldog, elégedett. Ez azért fontos, hogy be tudd azonosítani, hogy egy helyzet számodra jó-e, benne akarsz-e maradni.
 • Fontos az őszinteség! Legyünk őszinték családtagjainkkal, de leginkább saját magunkkal. Őszinteség szükséges egy helyzet felismeréséhez, ha már egy helyzet számunkra nem jó, megterhelő, fájdalmas. Ezeket az érzéseket érdemes az érintettekkel is megosztani érzelmi az fejlettségüknek megfelelő szinten.
 • Vállalj felelősséget a saját és családod boldogságáért! Ne csak ússz az árral, ha szükséges, hozz döntéseket és tegyél lépéseket a jobb, boldogabb életért. Saját magadért csak te tehetsz, senkitől ne várd, hogy majd boldog életet biztosít számodra!
 • Tárd fel a családi titkokat, konfliktusokat, traumákat! Kérdezd meg az élő rokonokat, vagy kutakodj levéltárban, és keresd meg a családod eltitkolt történeteit. De az is segítség lehet, ha történelmi jellegű könyveket olvasol, és tudod, hogy a nagypapa hadifogoly volt, és a könyv alapján feltárhatod az ő megéléseit. A múlt feltárása időnként nem könnyű, lehet, hogy elég csak az érzéseket felszínre hozni.
 • Készíts családfát! A születési sorrendeket érdemes feltüntetni egy családfán, ahol láthatóvá válik, ki kinek az energetikáját viszi tovább. Ki az, akit már rég elfelejtettek, mert gyerekként halt meg, ez mégis nyomot hagy a családon.
 • Dolgozd fel a traumákat! Az egyes traumák megélése után ne söpörd őket a szőnyeg alá, hanem a lehető leggyorsabban próbáld feldolgozni azokat. A fájdalom, a megélés mértékének függvényében keress fel szakembereket is. Ne szégyellj segítséget kérni!
 • Hozd felszínre a régi konfliktusokat, traumákat! A tudattalanba lesüllyedt konfliktusokat újból felszínre kell hozni, hogy feldolgozhatóvá váljanak. Mivel ezeket sokszor teljes mértékben töröljük a tudatos szintről, segítség szükséges a feltárásához. Ehhez jó lehet tanácsadás, Tarot és OH kártya, kineziológia, thetha healing, recall healing, családállítás, vagy más feltáró jellegű beszélgetés, oldás.
 • Gyógyítsd a gyerekeidet! Ha egy konfliktust nem sikerült feldolgoznod, és ez a gyerekedet is érintheti (indítóprogram alatt történt), akkor nem kell, hogy ő is szenvedjen ettől. Kortól függetlenül mond el neki, de az ő megértése szintjén, hogy mi történt, és hogy ez a te problémád volt, nem az övé. Kisgyerekeknek érdemes ezt úgy elmesélni, hogy éppen alszanak, v. elmélyülten játszanak, és nem a te mondanivalódra figyelnek, de tudati szinten át fog menni. Lehet, hogy ezt a fajta történetmesélést többször meg kell ismételni neki.
 • Légy szeretetteljes! Szeresd és fogadd el úgy a családod tagjait, ahogy vannak, és támogasd őket a saját fejlődési útjukon. Nyilván a gyerekeket nevelni kell, és a többi családtagnak mutathatunk jó példát. Mégis az az alapszabály, hogy mindenki csak saját magát változtathatja meg. A családi rendszer szintjén idővel a bennünk végbement változás az egész rendszert (a családtagokat is) a változás felé tereli. Mindez csak szeretettel és elfogadással történhet meg.
 • Kérj segítséget a gyereked számára! Ha a szülő úgy érzi, hogy elakad, nem tud a gyerekének segíteni, akkor mindenképp forduljon szakemberhez. 7-8 éves korig a szülő kérhet segítséget a gyermeke számára, elviheti különböző terápiákra. Ennél idősebb gyermek esetében érdemes az ő beleegyezését is megkérni. Vannak olyan terápiák, amelyhez szükséges, hogy a gyerek magasabb érzelmi fejlettségen, tudatszinten legyen, és megértse, mi történik vele, mi a „feladata” az adott helyzetben. Van olyan terápia, amely kortól független, ezt az adott terapeutával érdemes megbeszélni.
 • Kérj feloldást! Érzelmi, karma és az elakadások feloldásával lehet könnyíteni a saját és a családod terhein. Lehet, hogy egy problémának több gyökér oka is van, de nem valószínű, hogy ezeket egyszerre fel lehet oldani. Mégis, ha már egy-kettő gyökér ok oldódik, az már jelentősen könnyíthet az életeden, az érzelmeiden. Egy komolyabb probléma feloldásához általában több oldás is szükséges. Ilyenkor a fájdalmas érzelmi töltet oldódik fel, ami könnyít a lélek terhein.

Úgy tapasztalom, hogy jó, ha van egy tanácsadó, akihez bármikor fordulhatsz, aki nyomon követi a változásaidat, fejlődésedet, támogat, összefüggésekre hívja fel a figyelmedet. Emellett időnként jó a különböző terápiákat kipróbálni, mert nem minden jó mindenre, hol erre, hol arra van szükséged, hogy tovább haladj az utadon. Viszont az önismeret, önfejlesztés állandó feladata mindenkinek! Az itt felsorolt segítségek közül én foglalkozom Tarot és OH kártyával, önismerettel, személyiségfejlesztéssel, tanácsadással, a problémák feltárásával, recall healing-gel, az energetikai tisztításon belül érzelmi, karma és elakadások feloldásával. Ha segítségre van szükséged, fordulj hozzám bizalommal! Ne szenvedj, kérj segítséget!

https://noraalelkeksegitoje.hu/

info@noraalelkeksegitoje.hu tel:+36-30/314-06-61

Varázsold teljesebbé az életedet!