Rengeteg új kutatási eredményt el lehet mondani a személyiség kialakulásával kapcsolatban, amelyet az új, alternatív pszichológiai ágak feltártak. Szerintem nagyon fontos ezekkel foglalkozni, mert a megoldások is ezekben rejlenek. Munkám során igyekszem ezeket az alternatív eszéket átadni, illetve az oldások során fel is használom ezeket.

A személyiség kialakulása – generációs sérülések és indítóprogram

A személyiség kialakulása szempontjából fontos megvizsgálni a generációs mintákat. A vizsgálódás során meg kell néznünk, fel kell tárnunk apai és anyai ágon is 7-ed íziglen a fájdalmas és fel nem dolgozott, nem megfelelő válaszreakciót kiváltó megéléseket. Ez elég nagy családi rendszert érint, sok szereplő konfliktusa hathat a jelen életünkre, és a régmúltat gyakran nehéz feltárni. Fontosnak tartom az események pontos feltárását és tudatosítását. Ha ez nem lehetséges, akkor legalább a feltörő fájdalmas érzést oldjuk fel, még ha a történetet nem is sikerül kibogozni.

A rendezetlen konfliktusokat az utódok tudattalanul is próbálják megoldani, hiszen a családi rendszeren keresztül minden megélés sejt szinten kódolódott bennük. Még a mélyen titkolt események, fájdalmak lenyomata is ott rejtőzik bennünk. Egyébként a titkok rengeteg problémát tudnak okozni egy családi rendszerben, ezért minél kevesebb családi titkunk legyen, érdemes legalább a családon belül kiteregetni. Tehát a titkolt információk is ott keringenek a családi rendszerben, és arra várnak, hogy felszínre törhessenek. Ha találnak egy megfelelő személyt, akinél lelki vagy fizikai síkon tüneteket tudnak produkálni, akkor már beteljesítették ezt a céljukat. Ha ez az illető képes a háttérben húzódó érzelmi konfliktust rendezni, még akkor is, ha a régi titok nem kerül napvilágra, akkor az egész családi rendszer gyógyul.

Oldásoknál tehát az apai és az anyai ágat 7-ed íziglen vizsgálom és oldom az érzelmi blokkot. Meg kell még nézni a saját leszületéseinket 10-ed íziglen, ezek már az előző életekbe való belelátás képességét igénylik. Itt sem feltétlenül fontos tudni a konkrét problémát, hanem annak fájdalmas érzelmi töltetét kell feloldani. Ha megvan az ehhez kapcsolódó alapérzés, akkor azt biztos, hogy jelen van az illető életében most is.

A gyermek személyiségének kialakulása szempontjából meghatározó szerepe van az un. indítóprogramnak. Az indítóprogram 30 hónapból áll: a fogantatást megelőző 9 hónap, a várandósság 9 hónapja, és a születést követő 12 hónap. Ez idő alatt amit a magzat vagy a gyermek megél, azt rögzíti, mintha kiírná egy CD-re, és utána, az egész hátra lévő életében ezt a felvett CD-t újra és újra lejátssza. Ez azért van így, mert az agyunk automatizmusokra törekszik, és ha ezt az időszakot a gyerek túlélte, akkor ez egy jó program, jó automatizmus, amit követni kell. Mindegy, hogy az a program jó-e, hibás-e, vagy képes-e boldog életet biztosítani az egyén számára a későbbiekben, ezt az agy nem mérlegeli. Ha túlélte, akkor jó lesz az a későbbiekben is.

Ezzel a témával kapcsolatban találtam egy videót, ami ide kattintva elérhető, hogy aki egy kicsit jobban el akar ebben mélyedni, az meg tudja nézni.

Annyira sok érzelmi blokkunk alakul ki az életünk során, legyenek azok magzati korból származóak, vagy akár a gyerekkorból, fiatal felnőtt vagy felnőtt korból, mind hatnak ránk. Érdemes minél előbb elkezdeni ezeket felszínre hozni, feltárni, kitisztítani, hogy könnyebb és boldogabb életet élhessünk. Ezeket nehéz egyedül feltárni, feloldani pedig még nehezebb. Érdemes szakemberhez fordulni ebben a témában. Szívesen segítek mind a feltárásban, mind a feloldásban is, keress bizalommal!

https://noraalelkeksegitoje.hu/

hello@noraalelkeksegitoje.hu tel:+36-30/314-06-61

Varázsold teljesebbé az életedet!