Az előző részben írtam arról, hogy milyen fájdalmas megéléseket hordozhatunk magunkban, amit a családban, a felnőttektől szenvedtünk el. Természetesen a rossz testvéri viszony, az idősebb, erősebb testvér bántásai, vagy a lelki terror épp így nyomot hagy bennünk. Ezekhez kapcsolódnak az iskolai, majd munkahelyi, párkapcsolati és más emberi kapcsolatokból származó konfliktusok, traumák. 1980-ban dr. Hamer amerikai orvos professzor már műszeresen bebizonyította, hogy minden betegség hátterében valamilyen érzelmi konfliktus, trauma áll. Ezért rendkívül fontos, hogy az ilyen típusú megéléseket ne söpörjük a szőnyeg alá, hanem valamilyen módon kezeljük!

A nyomasztó múlt gyógyítása 2.

A traumák feldolgozásának egyik legfőbb módja, hogy nem hagyjuk a tudattalanba lesűlyedni, hanem a lehető legrövidebb időn belül segítséget kérünk a feldolgozásához! Ha már a tudattalanba lesűlyedt, elfelejtettük, vagy nem gondolunk rá folyton, ezzel sajnos a gond még nem oldódik meg. Az ilyen lesűlyedt emlékeket újra felszínre kell hozni, csak akkor lehet kezelni. Azt javaslom, hogy a konfliktust, traumát követően a leghamarabb beszéljünk a átéltekről. Elmondható ez egy családtagnak, egy barátnak is, de nem biztos, hogy a kellő segítséget kapjuk meg tőlük. Mivel a megéltek hatására érzelmileg terhelté válhatsz, ha a másik fél rosszul reagál a beszámolódra, akkor a kapcsolatotok is megsérülhet. Pedig csak ritkán lehet ez a kapcsolat minőségének mérője. Aki egy nehéz élethelyzettel, problémával találkozik, és nincs kellő tudása, empátiája, nem fog tudni mit kezdeni vele, és rosszul reagál. Ezért javaslom, hogy valamilyen szakembert keress meg ezzel, aki akár egy problémafeltáró és kezelő beszélgetésben is sokat segíthet.

Nem azonos az ilyen beszélgetés a panaszkodással. Hiszen te megoldást, gyógyulás keresel, a panaszkodó ember viszont egyáltalán nem akar megoldást keresni, sőt a felajánlott megoldási lehetőségeket is hárítja. Hiszen akkor nem tudna miről beszélni, elveszítené a kapcsolat a „funkcióját”. Egyébként is, aki egy nagy konfliktust, érzelmi traumát élt meg, az inkább elbújna, nem beszélne róla. Aki kellő önismerettel és élettapasztalattal rendelkezik, annak lehet, hogy ez is egy jó megoldás. Saját magában is szépen rendbe tud tenni nagyon sok mindent, és ilyenkor önmagához képest magasabb szintre fog lépni. Ígértem, hogy leírok néhány önterápiás módszert, amit szakember vezetésével, vagy akár nélküle is meg tudsz csinálni. Ezeket használhatod friss konfliktusnál is, illetve a régebben megtörténteknél, a tudattalanból való kitisztításukra.

Melyek lehetnek ezek az önterápiás eszközök?

  • Írd le, hogy mit éltél meg, vagy akár vezess naplót! A tudattalanból felszínre kell hozni az oda bezárt eseményeket, érzelmeket, mert csak tudatos síkon lehet őket megfelelően kezelni. Leírhatod az életed történetét, vagy egy-egy időszakát a múltadnak, gyerekkorodnak. Azokat is feljegyezheted, amelyeket a mostani időszakban éltél meg. Figyeld meg az ismétlődéseket, pl. gyerekként semmibe vett az apám, és most semmibe vesz a főnököm, a párom. Ezek nagyon fontos információk a segítőnek is, és neked is. A leírtakat időnként olvasd el.
  • Ne merülj el az önsajnálatba! „Szegény én!” Ez csak oda vezet, hogy teljesen depressziós leszel, és egy lépést sem fogsz tenni a probléma megoldása felé. Az önsajnálat leginkább akkor kapcsol be, amikor már elég sok fájdalmas megélést hordozol magadban. A nagy fájdalmak megélésekor természetes a sírás, az érelmek eluralkodnak rajtunk, de ennek viszonylag rövid idő után gátat kell szabnunk.
  • Légy racionális! Gondold végig, mi vezetett az adott helyzet megéléséhez, konkrétan a gondolataidra, érzéseidre, cselekedeteidre gondolok itt. Senki sem válik véletlenül áldozattá, ennek mindig oka van, ami belőle indul ki. Tudom, emiatt most többen megharagudhatnak rám, de sajnos ez így van. Belőlünk indulnak ki azok a gondolatok, érzések, pl. kisebbrendűségi érzés, ami miatt aztán valaki úgy érzi, hogy megtehet velünk bármit. Amíg ezeket a gondolatokat, érzéseket nem teszed rendbe magadban, addig bármikor ugyanaz a helyzet újból és újból lejátszódhat. Nem kell feltétlenül nagyon durva dolgokra gondolni, olyanokat is végiggondolhatsz, amelyek kisebb horderejűek pl.: a kollégák folyton kiközösítenek.
  • Végezz gondolat nagytakarítást! Írd le egy papírra, hogy magaddal kapcsolatban milyen negatív gondolataid vannak, majd egy másikra ugyanezen gondolatoknak az ellenkezőjét. A negatív gondolatokat tartalmazó papírt égesd el, a pozitívat pedig minden reggel és este olvasd el. Ezzel felülírhatóak a régi családi és egyéb programok, beidegződések.
  • Engedd el a meghalt szeretteidet, búcsúzz el tőlük! A túlzott ragaszkodás egy olyan emberhez, aki már nincs veled, az folyamatosan a múltban tart, és nem hagy a jelenben élni. Gyújts meg egy gyertyát, és lélek szinten beszéld meg vele, amit kell. Majd a végén köszönj meg neki mindent, még a fájdalmas tanításokat is, és ezzel zárd le a kapcsolatot.
  • Gyógyísd meg a gyermeki éned! Ha valamikor gyerekként bántottak, akkor az akkori kis gyerek éned megsérült. Vedd a kezedbe képletesen ezt a kisfiút vagy kislányt, aki te voltál, babusgasd, szeretgesd, add meg neki mindazt, amit akkor hiányolt. Ezt addig csináld, amíg úgy nem érzed, hogy ez a kisgyerek újra örömteli, jókedvű.
  • Alkalmazz többféle alternatív terápiát, ami az érzelmi gyógyulást segíti: fizikai munka, zenehallgatás, táncolás, illóolajok, gyógynövények használata, kristályterápia, fényterápia. Próbáld ki, melyik okoz örömöt számodra, és azt használd úgy, ahogy neked jól esik.

Ha egyedül nem sikerül ezeket a gyakorlatokat elvégezni, érzelmi oldás közben is dolgozhatunk ezekkel. Emellett keress fel olyan szakembereket, akik a segítségedre lehetnek a saját technikájukkal: kineziológia, Theta Healing, családállítás, Colorgenetics, Recall Healing, pszichotronika, biologika, spirituális választerápia, érzelmi oldások. Sok esetben a jelen életi megélések hátterében előző életi hasonló traumák is szerepet játszanak. Újra megéljük azt, amit az előző életben nem tudtunk megoldani, jól kezelni, hogy most megtaláljuk rá a megfelelő megoldást. A lélek nagyon bonyolult, rengeteg információt tárol. Ezeket felszínre kell hozni, meg kell gyógyítani a fájó sebeket, hogy a lehető legjobb életet élhessük. Ez egy nagyon hosszú és sokrétű folyamat, érdemes minél többet foglalkozni a fájó lelki sebek rendbehozásával. Egy idő után azt vesszük észre, hogy ami korábban fájdalmat okozott volna, most már meg sem érint minket. Ez a felismerés pedig rendkívül nagy előrelépés! Az ember boldogságra született, de a szenvedés által tud a legjobban tanulni, ezért minden probléma csak egy lecke a lelki, szellemi fejlődésünkben.

https://noraalelkeksegitoje.hu/

nora.lelkek.segitoje@gmail.com tel:+36-30/314-06-61

Bátran kérj segítséget, és varázsold teljesebbé az életedet!